67 To-Do List Apps: het Complete Overzicht

Met een wijde variatie aan verplichtingen en deadlines zijn To-Do apps tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze smartphone. 's Ochtends op het werk herinnerd worden om die ene e-mail te versturen, of 's avonds een belletje horen om het vuilnis buiten te zetten? To-Do apps verhogen onze productiviteit aanzienlijk en houden ons continu georganiseerd. En niets zo prettig als een lijstje vol afgevinkte To-Do's aan het einde van je dag.

Van simpele notitieblokjes en boodschappenlijsten tot complexe multi-user projectgebaseerde boards: het aanbod van To-Do apps is overweldigend. De juiste app uitkiezen kan dan ook een lastig klusje zijn. Daarom maakte ik voor jou een zeer compleet overzicht van de 67 beste én populairste To-Do apps voor 2016 - persoonlijk getest en gereviewd. Filter de lijst en ontdek de apps die het beste bij jouw behoeften aansluiten.

Welk type app zoek je?

Selecteer je device:

Ben je bereid om te betalen?

Christiaans Favoriet?

Agenda To-Do Apps

1. GoodTask

Als je op zoek bent naar een to-do app die als agenda functioneert, dan zal GoodTask ongetwijfeld bij je in de smaak vallen.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPhone, iPad, iPod touch, Mac
Prijs: Gratis | Betaald: $4.99
Website: GoodTaskapp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Als uitbreiding op de ingebouwde Apple Reminders app, is GoodTask een krachtige takenbeheerder met tal van mogelijkheden. Het heeft een fraai design en labels, terugkerende taken, herinneringen op een bepaald moment of locatie zijn onderdeel van GoodTasks features.

GoodtaskGoodtaskGoodTask

Taken worden georganiseerd in gepersonaliseerde lijsten en de app biedt je de praktische mogelijkheid om taken in kalenderweergave per dag, week of maand te bekijken. Zo krijg je een duidelijk overzicht van wat je te doen staat, ieder item in de kleur van de bijbehorende lijst. Door gebruik te maken van de horizontale balk bovenaan, kun je gemakkelijk door de dagen navigeren.

GoodtaskGoodtask

To-do's kunnen gesorteerd worden op basis van bv. locatie, prioriteit of ongedateerde taken. Verder synchronizeert GoodTask met Apple Reminders en integreert je kalender items. Deze intuitieve en effectieve app houdt je gefocust op wat belangrijk is.

Coole feature (betaald): URL-schema zodat je taken via andere apps kunt toevoegen.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

2. TickTick

TickTick is een schrandere app die over een ruim aantal mogelijkheden beschikt om je taken en to-do's te beheren.

Beschikbaar op: Android, Android Wear, Apple Watch, Chrome app, Chrome Ext, Firefox Ext, iPad, iPhone, Mac, Web
Prijs: Gratis | Betaald: $1.99
Website: TickTick.com

Rating:  Functionaliteit:  

Behalve een structuur o.b.v. gepersonaliseerde lijsten en folders, voorziet deze app ook in een 'smart list'. Deze bestaat uit een lijst van taken voor de dag, de komende 7 dagen, een kalender, taken per label gesorteerd en zelfs degene die aan jou toegekend zijn. Dit alles vind je terug in de functionele sidebar. Super handig navigeren dus.

TickTickTickTickTickTick

TickTick stelt je in staat om aan een taak een checklist toe te voegen, herinneringen op tijd of locatie, prioriteitslevels en het al dan niet herhalen van een taak.

TickTickTickTickTickTick

Samenwerking behoort ook tot TickTicks mogelijkheden: takenlijsten delen en toewijzen aan collega of vriend is een fluitje van een cent. Gebruikers kunnen opmerkingen toevoegen wat samenwerken aan een project nog efficiënter maakt. Om hier echter volop van te genieten, dien je TickTicks upgrade te gebruiken. De gratis versie laat je namelijk alleen toe taken aan 1 persoon te delegeren.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android / iOS (Siri)

3. Gneo

Als er één app in het oog springt, dan is het Gneo. Deze ingenieuze to-do app brengt de gewone checklist app naar een nieuw niveau door het met een matrix te combineren.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $9.99
Website: Gneo.co

Rating:  Functionaliteit:  

Om van start te gaaan met Gneo, dien je een Notebook te creëren. Dit helpt je om je to-do's per project of onderwerp te organiseren. Je taken worden vervolgens in takenlijsten weergegeven.

GneoGneoGneo

Behalve een standaard checklist, ordent Gneo je to-do's ook per dag en toont aan de linkerzijde een balk met de data waarop taken gepland staan. En dat is niet alles. Items worden tegelijkertijd in een matrix weergegeven, zodat je jouw taken o.b.v. urgentie en graad van belangrijkheid kunt rangschikken. Om van lijst naar matrix te veranderen, swipe je eenvoudigweg naar rechts of links.

GneoGneoGneo

Verder is er een aparte lijst voor je doelen en een kaart waarop je taken aan een bepaalde locatie kunt koppelen.

Zeker niet de goedkoopste app, dus als je geen fan van matrices bent, kan je best voor een alternatief kiezen. Niettemin ben ik alvast verkocht door deze prachtige app met zijn duo-systeem!

Noot: Integreert met Evernote en Kalender.

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

4. Remember the Milk

Remember the Milk is beslist één van de uitgebreidere apps van deze lijst. De app is recent volledig vernieuwd en biedt een behoorlijke reeks aan features.

Beschikbaar op: Android, Blackberry 10, iPad, iPhone, iPod touch, Kindle Fire, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $39.99
Website: RemembertheMilk.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het meest kenmerkend voor Remember the Milk is de praktische sidebar die op zulke manier ontworpen is dat je meteen op de achtergrond een glimp te zien krijgt van je to-do's.

Remember the MilkRemember the MilkRemember the Milk

De app bestaat uit meerdere lijsten, zoals: taken voor vandaag, morgen, taken aan anderen toegewezen en gepersonaliseerde lijsten (bv. werk, persoonlijk of studie). Daarnaast kan je items snel filteren op label, contact of locatie.

Remember the MilkRemember the MilkRemember the Milk

Een nieuwe taak aanmaken is snel gedaan via de 'smart add': tap op een icoontje om een datum, label, etc. toe te voegen. En zelfs het delegeren van taken is onderdeel van Remember the Milk's gratis aanbod. Minpunt? Notificaties zijn exclusief beschikbaar op de pro versie. Erg jammer want de optie om een herinnering voor een bepaalde taak of evenement in te stellen is echt onmisbaar als het om takenbeheer gaat.

Coole feature: Smart Search: geef een zoekopdracht in als 'dueBefore:Tuesday' en al je to-do's die voor dinsdag dienen te gebeuren komen tevoorschijn. Deze lijst kan opgeslagen worden als een smart list.

Herinneringen: ProPrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: ProTerugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri (iOS)

5. Apple Reminders

De app die standaard op je Apple device geïnstalleerd is, hoe simpel hij ook lijkt, heeft echt wel wat te bieden. De app is opgebouwd uit lijsten en herinneringen waarmee je meteen aan de slag kan. In een mum van tijd heb je lange boodschappenlijsten aangemaakt.

Beschikbaar op: iPhone, iPad, Mac, Windows
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  
Apple RemindersApple RemindersApple Reminders

Creër een taak in één van je lijsten en voeg een herinnering op basis van tijd of locatie toe. In de 'scheduled' tab kan je dan raadplegen welke taken er voor vandaag, morgen of de komende dagen op het programma staan.

Apple RemindersApple Reminders

Als je een niet al te druk schema hebt, is Apple Reminders zeker een geschikte app om mee te beginnen.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

6. Wunderlist

Wunderlists benadering is sterk vergelijkbaar met die van TickTick en voorziet de gebruiker van grote flexibiliteit wat betreft het groeperen van taken.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, Kindle Fire, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $49.99/jaar | Business: $49.99/account/jaar
Website: Wunderlist.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt gebruik van zowel gepersonaliseerde als 'smart' lijsten. Deze laatste bestaat uit een lijst van taken aan jou toegewezen, gemarkeerde items, taken voor vandaag en de hele week.

WunderlistWunderlistWunderlist

Allerlei sorteeropties zijn beschikbaar, bijvoorbeeld op datum, prioriteit, datum van creatie, etc. Ik mis echter een goed kalenderoverzicht wat de bruikbaarheid als agenda app aanzienlijk zou verhogen.

WunderlistWunderlistWunderlist

Afgezien van persoonlijk gebruik is Wunderlist een erg nuttige tool op het gebied van samenwerking. Werk je aan een project? Deel complete lijsten met vrienden of collega's, delegeer taken, stel deadlines in, voeg bestanden toe en chat over en weer. Met Wunderlist wordt samenwerken naadloos en efficiënt, vooral omdat de app ook beschikbaar is voor Mac en PC. Voor bedrijven en teams is er Wunderlist Business met onbeperkte collaboratiemogelijkheden en een gecentralizeerd communicatiesysteem.

Coole feature: Stuur een email door naar Wunderlist en deze verschijnt als taak in je inbox.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android (for search only)

7. Todoist

Todoist is een strak vormgegeven app die een helder overzicht geeft van al je taken.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, Chrome, Firefox, iPad, iPhone, OS X, Web, Windows
Prijs: Gratis | Premium: $29/jaar | Business: $29/jaar/account
Website: Todoist.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt onderscheid tussen taken voor vandaag en de rest van de week. Zo functioneert hij als een agenda waarin je jouw taken verder kunt onderbrengen in thema's als 'shoppen', 'werk' of 'thuis'.

TodoistTodoistTodoist

Bovendien kan je taken filteren op basis van deze thema's, labels of andere filters. Een beetje teleurstellend dat labels en herinneringen betaalde features zijn en niet tot de gratis versie behoren.

TodoistTodoistTodoist

Wat betreft samenwerking loopt Todoist zeker niet achter. Projecten delen (tot 5 gebruikers/project in de gratis versie) en het delegeren van taken zijn onderdeel van Todoists pakket. Ga je voor Premium of Business, dan kan je uiteraard meer verwachten, namelijk: het uploaden van bestanden, team management features, opmerkingen toevoegen, etc.

Kortom, een degelijke app om mee te werken.

Speciale feature: Detecteert tijd en datum in een taak en roostert deze automatisch op de juiste dag in.

Herinneringen: PremiumPrioriteiten: Bijlagen: Premium
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: PremiumTaken uitstellen: Speech to text:

8. SplenDO

Deze ongecompliceerde app is een perfecte keuze voor eenvoudig gebruik. Basishandelingen als een boodschappenlijst aanmaken of een afspraak inplannen zijn gauw uitgevoerd.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Upgrade: $3.99
Website: Splendapps.com

Rating:  Functionaliteit:  

In een lijst verschijnen je taken in chronologische volgorde van vandaag naar volgende week, je ongedateerde taken onderaan.

SplenDOSplenDOSplenDO

Met behulp van de 'add in batch mode'-feature kan je razendsnel lange lijsten aanmaken zonder dat je een datum of ander veld hoeft in te vullen.

SplenDOSplenDOSplenDO

Een gebruiksvriendelijke app zonder poespas. Hint: kies voor de upgrade en de advertenties verdwijnen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

9. Due

Due bestaat enkel uit een lijst van herinneringen en timers en is dan ook eerder geschikt voor licht gebruik.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $4.99
Website: DueApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app biedt geen mogelijkheid tot sortering van taken per onderwerp - alles verschijnt in 1 lijst. Hoewel de app slechts over een beperkt aantal features beschikt, zijn notificaties er een onderdeel van. En wanneer een taak overtijd is, kan je een 'every-5-minute-snooze' instellen totdat de klus geklaard is.

Een speciale feature van Due is de inline command: bv. 'Naar de kapper op vrijdag' en deze to-do wordt op vrijdag ingepland.

DueDue

Due's tweede component is de timers lijst, waarin je allerlei timers kunt opslaan die je regelmatig gebruikt.

Due

Een tekortkoming van de app is dat je bij iedere taak een datum en herinnering moet instellen, terwijl dit niet altijd relevant is.

Coole feature: Due's inline command

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

10. TeuxDeux

Met TeuxDeux worden al je taken op één plaats beheerd. Er zijn geen aparte folders, behalve de 'Someday' lijst waar items zonder datum terechtkomen.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Free trial (30d) | Skeptic: $3/maand | Believer: $24/jaar
Website: TeuxDeux.com

Rating:  Functionaliteit:  

Afgezien van enkele stijlelementen (vetgedrukt, cursief en een hyperlink toevoegen) heeft de app een beperkte functionaliteit.

TeuxDeuxTeuxDeuxTeuxDeux

Ten minste, zo ziet de Android versie er uit. De iOS en de web app hebben daarentegen meer in hun mars. Zo worden bijvoorbeeld de dagen in verscheidene kolommen weergegeven en swipe je op een iPhone vlotjes door de dagen heen. De web applicatie voorziet in een volledig weekoverzicht. Bovendien zien deze versies er een stuk mooier uit.

TeuxDeuxTeuxDeux

Voor Android gebruikers is TeuxDeux geen raadzame keuze, en al helemaal niet als je bedenkt dat de app niet gratis is. En ook voor iPhone gebruikers geldt dat er betere (en goedkopere) alternatieven op de markt aanwezig zijn.

Herinneringen: Prioriteiten: Ja, vetgedrukte tekstBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android

11. Task

Task is een eenvoudige to-do app voor elementair gebruik. Bestaande uit één enkele takenlijst spreekt het voor zich dat Task ongeschikt is voor iemand met een overvol schema.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $0.99
Website: 1button.co/task

Rating:  Functionaliteit:  

To-do's verschijnen in chronologische volgorde en de tijd wordt verticaal aan de rechterkant van het scherm getoond.

TaskTask

Task stelt je in staat een herinnering in te stellen en items als prioritair te markeren. Deze items worden vetgedrukt weergegeven zodat je onmiddellijk die dingen ziet die het belangrijkst voor je zijn.

Hoe zit het met Tasks design? Door de grote headers en letters heeft de app niet de meest elegante uitstraling. Afhankelijk van je iPhone versie, kan je hierdoor slechts een klein aantal taken tegelijk zien.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

12. Any.do

Any.do is een populaire to-do manager met heel wat opties.

Beschikbaar op: Android, Chrome app, Chrome ext, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Premium: $26.99/jaar | Business: $26.99/account/jaar
Website: Any.do

Rating:  Functionaliteit:  

De app begint met een mooi overzicht van al je lijsten en toont het aantal items dat iedere lijst bevat. Voor elke aangemaakte to-do kies je een datum en tijd. Alle taken worden op hun beurt automatisch gekoppeld in 'Vandaag', 'Morgen', 'Binnenkort' of 'Ooit'.

Any.doAny.doAny.do

Hoewel dat er op het eerste zicht logisch uitziet, is dat in de praktijk niet helemaal het geval. Bijvoorbeeld, in 'Binnenkort' vind je alle to-do's terug die een datum bevatten, met uitzondering van vandaag en morgen. Dit heeft tot gevolg dat zowel items die voor volgende week als voor over 2 maanden gepland zijn hier kriskras door elkaar staan. Aangezien data niet zichtbaar zijn in de lijst, krijg je dan ook geen goed beeld van taken die eerstdaags dienen te gebeuren.

Ten tweede, in de 'Ooit' sectie verschijnen enkel items waar geen datum bij staat. Best lastig, aangezien je altijd een datum dient op te geven. De enige methode is om een item naar deze lijst te slepen.

Any.doAny.doAny.do

De app heeft één unieke feature, namelijk het plannen van je dag. Elke ochtend overloopt de app je to-do's die je op basis van tijd kunt markeren. Deze functie is helaas beperkt in de gratis versie.

Het delen van lijsten, chatten en delegeren van taken zijn uitsluitend beschikbaar op Any.do's betaalde versies.

De app in zijn geheel voelt wat 'counterintuitive' en onnatuurlijk aan. Ik wacht dan ook vol verwachting nieuwe updates van Any.do af.

Unieke feature: 'Plan je dag'-tool: geef al je taken een plaats in je dag.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android / iOS

13. EveryDay

Beschikbaar op: Android, Chrome Ext, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: $2.99/maand
Website: Evrdy.com

Rating:  Functionaliteit:  

De EveryDay app is opgebouwd uit Dates, Lists en Shared Lists. De 'Lists'-component is ontworpen voor gepersonaliseerde lijsten waar jij al jouw taken en afspraken kunt beheren.

EveryDayEveryDayEveryDay

Om een systematisch overzicht te verkrijgen van taken en subtaken kan je gebruik maken van inspringingen. Wanneer je een datum aan een to-do toevoegt, verschijnt deze automatisch in 'Dates', waar een onderverdeling is in een Vandaag, Morgen en Week lijst.

EveryDayEveryDayEveryDay

Verder is er een apart deel voor 'Shared Lists', die vrijwel alleen in de upgrade beschikbaar is. De gratis versie laat je namelijk enkel toe één lijst met één persoon te delen. De gedeelde lijsten zijn onafhankelijk van je gepersonaliseerde lijsten. Een nogal vreemde opbouw, als je bedenkt dat je altijd op voorhand zou moeten beslissen of je een lijst wilt gaan delen of niet.

Coole feature (Android versie): Kleine widget met microfoon: tap op de microfoon om een nieuwe to-do te recorden.

Herinneringen: Op tijd / locatie (Pro)Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android

14. isoTimer

Het kost nogal wat tijd om isoTimer volledig onder de knie te krijgen. De app omvat een breed scala aan features en geeft de gebruiker heel wat flexibiliteit om taken te organiseren.

Beschikbaar op: Android, Web
Prijs: Gratis | Pro: $4.55
Website: isoTimer.com

Rating:  Functionaliteit:  

De globale structuur bestaat uit 3 componenten: Taken, een Kalender en Notities. isoTimer maakt onderscheid tussen taken en events: taken komen in de takenlijst terecht terwijl events in de kalender worden weergegeven. Taken kunnen gesorteerd worden op de datum van vandaag, per categorie of doel. Alle gebruikelijke taakfeatures zijn aanwezig. De kalender toont events in specifieke kleuren die bij een bepaalde categorie horen en wordt weergegeven in een dag-, week- of maandoverzicht. Zo krijg je een zeer helder en visueel totaalbeeld van al wat je nog te doen staat.

isoTimerisoTimerisoTimer

isoTimer beschikt over een split-screenfeature zodat zowel je kalenderoverzicht als je taken zichtbaar zijn. Zo kun je alles tegelijk zien. Het hele idee echter om tussen taken en events te differentiëren is echter een beetje onnodig.

isoTimerisoTimerisoTimer

Tenslotte is er een lijst om notities en doelen neer te schrijven. Doelen verschijnen in doellijsten en kunnen worden voorzien van deadlines, taken, bijlagen, etc.

Hoewel het kalenderoverzicht zeer praktisch is omwille van het visuele aspect, heeft de app in zijn geheel me niet weten te overtuigen. Het mist gebruiksvriendelijkheid en is in sommige opzichten een tikkeltje gecompliceerd.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Pro

15. ezTasking

ezTasking is niet de meest effectieve app uit het rijtje. In eerste instantie lijkt de app over heel wat mogelijkheden te beschikken, maar je merkt al gauw het gebrek aan gebruiksgemak.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionality (for agenda app):  

De icoontjes zijn klein en daarom lastig om op te drukken. Om een taak als voltooid te markeren is eveneens moeizaam. Verder zien de lijsten er een beetje chaotisch uit omdat er nogl veel taken tegelijk weergegeven worden.

ezTaskingezTaskingezTasking

De globale structuur van ezTasking bestaat uit een lijst per dag, per week, een kalender, grafieken (van terugkerende taken) en notities. To-do's kunnen gecreëerd worden als taak, event, terugkerende taak of notitie. Terugkerende taken kunnen bekeken worden in grafiekvorm, erg handig als je bv. bepaalde gewoonten of habits wilt bijhouden. De extra ruimte voor notities is bovendien ook praktisch.

ezTaskingezTasking

Conclusie: ezTasking voldoet niet aan de verwachtingen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

16. Good Todo

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis | Upgrade: $3/maand
Website: GoodTodo.com

Rating:  Functionaliteit:  

Good Todo is gestructureerd in dagen en toont een lijst van items van één dag tegelijk. Swipe naar links om naar de volgende dag te gaan, of naar rechts om een dag terug te gaan.

Good TodoGood TodoGood Todo

Als je gebruik maakt van Good Todo's upgrade, kan je je taken ook in categorieën rangschikken. Het aanpassen van deze categorieën is echter een beetje gecompliceerd en kan alleen via het web gebeuren.

Met zijn beperkte functionaliteit en nogal verouderd ontwerp, is Good Todo niet de meest indrukwekkende app uit de lijst.

Interessante feature: Verstuur een e-mail naar bv. Maandag@goodtodo.com en een taak verschijnt op maandag met als naam de titel van je e-mail. Superhandig om van een overvolle inbox af te geraken.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

Simple Checklists - Enkelvoudige Lijst

Aangezien er een groot aantal checklist to-do apps beschikbaar zijn, is deze reeks opgedeeld in enkelvoudige en meervoudige lijsten. Ter verduidelijking: in apps met meervoudige lijsten worden taken in verschillende gepersonaliseerde lijsten ondergebracht, zoals 'werk' of 'familie'. Bij apps met een enkele lijst worden alle items in één plaats beheerd.

17. Begin

Één van de meest eenvoudige to-do apps, maar supergemakkelijk in gebruik. Begin is een rechttoe rechtaan app die er ook nog eens mooi en 'clean' uitziet.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Extension available
Website: BeginApp.co

Rating:  Functionaliteit:  
BeginBegin

De app werkt als volgt:
- maak een taak aan, deze verschijnt onder Vandaag
- swipe naar rechts om als voltooid te markeren
- swipe naar links om naar Morgen te verplaatsen

Heb je een to-do overgeslagen? Dan wordt deze in het rode gedeelte onderaan je scherm getoond. Dat is alles. En dat is waarom ik Begin zo waardeer.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text:

18. Finish

Als je op zoek bent naar een ongecompliceerde takenlijst app, dan is Finish wellicht jouw ideale oplossing.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis
Website: GetFinish.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app heeft een fraaie structuur en deelt je taken op in korte-, midden- en langetermijn categorieën. Deze tijdsindeling kan worden aangepast aan de vereisten van de gebruiker. Om voltooide taken te raadplegen, hoef je alleen maar op het Finish-logo bovenaan te tappen.

FinishFinish

Finish biedt een klein aantal basisfeatures aan zoals het makereren van een belangrijke to-do of het herhalen van een taak. En behalve herinneringen heeft de app ook een 'Bother Me'-functie, met een voor de hand liggend resultaat.

FinishFinishFinish

Eén noemenswaardige feature: wanneer je je taken afvinkt, stuurt Finish je per e-mail beloningen op (zoals productiviteitstools, coupons, etc...).

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

19. Workflowy

Workflowy heeft een unieke benadering wat betreft het beheren van taken en to-do's. De basis is een groot whiteboard. En misschien lijkt de app uiterst primitief, toch beschikt hij over verrassende mogelijkheden. Het lijkt meer op een notitieblok maar is evenzeer geschikt voor het maken van lange lijsten of samenvattingen.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $49/jaar
Website: Workflowy.com

Rating:  Functionaliteit:  
WorkflowyWorkflowyWorkflowy

Workflowy bestaat uit bullet points en inspringingen die in-en uitklapbaar zijn. Tap op een bullet point om op een item in te zoomen, voeg een notitie toe of markeer een taak als voltooid. Maak gebruik van hashtags om een lange lijst te filteren. Bovendien, als je van de webapplicatie gebruik maakt, beschik je over de optie om een lijst (of link) met vrienden en collega's te delen.

WorkflowyWorkflowy

Of Workflowy al dan niet een geschikte oplossing is, hangt helemaal af van je vereisten. Ik vind 'm in ieder geval de moeite waard.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

9. Due

In vergelijking met andere apps uit deze lijst, beschikt Due over een ruimere functionaliteit. De app bestaat uit een reminders en timers lijst en is geschikt voor eenvoudig gebruik.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $4.99
Website: DueApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Reminders en terugkerende taken zijn beschikbaar. En wanneer een taak overtijd is, kan je een 'every-5-minute-snooze' instellen totdat je afgewerkt hebt wat je moest doen.

Een speciale feature is de 'inline command': bv. 'Naar de kapper op vrijdag' en deze afspraak wordt automatisch op vrijdag ingepland.

DueDue

De timers lijst is Due's tweede component, waarin je allerlei timers kunt opslaan die je regelmatig gebruikt.

Due

Een nadeel van Due is dat je voor iedere taak een datum en herinnering moet instellen. Dit is niet altijd relevant.

Coole feature: Due's inline command

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

20. Carrot

Carrot, de app met een persoonlijkheid, heeft zo 'haar' eigen manier om ervoor te zorgen dat jij je taken uitvoert.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $2.99
Website: MeetCarrot.com/todo

Rating:  Functionaliteit:  

Carrot gedraagt zich als een kritische opziener: ze praat met je en wordt boos als je de hele dag niets uitvoert. Als je echter je taken in sneltempo afwerkt, word je beloond en ga je naar een nieuw niveau.

CarrotCarrotCarrot

Zodra je nieuwe niveaus bereikt, komen nieuwe features vrij, zoals herinneringen, Siri-integratie, het herschikken van items, etc.

Dus als je een beetje humor weet te waarderen, neem dan een kijkje bij Carrot.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

10. TeuxDeux

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Free trial (30d) | Skeptic: $3/maand | Believer: $24/jaar
Website: TeuxDeux.com

Rating:  Functionaliteit:  

Met TeuxDeux worden al je taken op één plaats beheerd. Er zijn geen aparte folders, behalve de 'Someday'-lijst waar alle ongedateerde items terechtkomen. De app heeft enkele stijlelementen (vetgedrukt, cursief en het toevoegen van een hyperlink) geïncorporeerd en biedt verder enkele standaardfeatures.

TeuxDeuxTeuxDeuxTeuxDeux

Tenminste, zo ziet de Android versie er uit. De iOS en web app hebben wat meer in hun arsenaal. Zo worden dagen in aparte kolommen weergegeven en kan je wat de iOS versie betreft, vlotjes door de dagen heen swipen. De webapplicatie geeft je een compleet overzicht van je weekschema. Bovendien ogen beide versies een stuk mooier.

TeuxDeuxTeuxDeux

Als je de prijs in beschouwing neemt, is TeuxDeux zeker voor Android gebruikers geen ideale oplossing. En zelfs voor iPhone gebruikers geldt dat er betere (en goedkopere) alternatieven op de markt aanwezig zijn.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android

21. Simplest Checklist

Simplest Checklist, zoals de naam reeds doet vermoeden, is werkelijk de simpelste app van allemaal. Geschikt voor boodschappenlijsten of eenvoudige to-do's.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  
Simplest ChecklistSimplest Checklist

De app biedt enkel het hoognodige: een whiteboard dat al je taken lijst en een drag-and-drop-functie om de volgorde te veranderen. Een voltooide taak vink je af en versleep je naar de linkerhoek onderaan om te verwijderen.

Simplest Checklist

De app beschikt verder over een widget, waar je items ook nog eens kunt afvinken. Veel eenvoudiger wordt het niet.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

22. Do!

Do! is een to-do app met een enkelvoudige to-do lijst en beschikt over een klein aantal mogelijkheden.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Premium: $1.99
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt gebruik van data, die aan de linkerzijde van je scherm verschijnen. Je kunt ook notificaties instellen, een item pinnen en kleuren toevoegen. Deze kleuren werken als labels (bv. familie, boodschappen of werk) en zouden tot een beter overzicht moeten leiden. Tenminste, als je in staat bent om onderscheid te maken tussen kleuren en hun respectievelijke betekenis. Niet zo evident misschien.

Do!Do!Do!

Do! heeft verder verschillende thema's en lettertypen waaruit je kunt kiezen. Van al je gegevens wordt een backup op Dropbox gemaakt.

Do!Do!

Jammer dat items niet in chronologische volgorde getoond worden. Dit zou de app meer waarde geven.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text:

11. Task

Task is een eenvoudige to-do app voor elementair gebruik. Bestaande uit één enkele takenlijst spreekt het voor zich dat Task niet geschikt is voor iemand met een overvol schema.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $0.99
Website: 1button.co/task

Rating:  Functionaliteit:  

To-do's verschijnen in chronologische volgorde en de tijd wordt verticaal aan de rechterkant van het scherm getoond.

TaskTask

Task stelt je in staat een herinnering in te stellen en items als prioritair te markeren. Deze items worden vetgedrukt weergegeven zodat je onmiddellijk die dingen ziet die het belangrijkst voor je zijn.

Hoe zit het met Tasks design? Door de grote headers en letters heeft de app niet de meest elegante uitstraling. Afhankelijk van je iPhone versie, kan je hierdoor slechts een klein aantal taken tegelijk zien.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

23. Fetchnotes

Fetchnotes is een cross-platform app, erg verschillend van de andere apps.

Beschikbaar op: Android, Chrome Ext, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis
Website: Fetchnotes.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het werkt als een notitieblok met twee belangrijke componenten: 'hashtags' (#) en 'apenstaartjes' (@).

FetchnotesFetchnotesFetchnotes

Door gebruik te maken van hashtags, worden je notities per onderwerp gegroepeerd, bv. '#thuis'. Als je een apenstaartje met daarachter een naam van je contacten ingeeft, wordt je notitie gedeeld. In de sidebar verschijnen alle door jou gebruikte labels en contacten. Verder is er een mogelijkheid om je notities te archiveren.

FetchnotesFetchnotes

Een zeer eenvoudig systeem. Maar eerlijk gezegd werkte Fetchnotes niet al te best. Zowel het overzicht als de feature om items te delen functioneerden maar ten dele.

Speciale feature: Importeer je notities via Apple's Note's app, Notespark en Springpad.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

Simple Checklists - Meervoudige Lijsten

Aangezien er een groot aantal checklist to-do apps beschikbaar zijn, is deze reeks opgedeeld in enkelvoudige en meervoudige lijsten. Ter verduidelijking: in apps met meervoudige lijsten worden taken in verschillende gepersonaliseerde lijsten ondergebracht, zoals 'werk' of 'familie'. Bij apps met een enkele lijst worden alle items in één plaats beheerd.

24. Swipes

Swipes is één van mijn favoriete apps uit het rijtje. De app ziet er strak uit en heeft een mooie opbouw.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web
Prijs: Gratis | Plus version not yet avalable
Website: SwipesApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Bovenaan zie je dat Swipes opgesplitst is in 3 delen: een lijst voor alle taken, een 'now'-lijst en een lijst met voltooide items. De eerste rangschikt al je taken op datum. Items die nog geen datum bevatten, verschijnen onder 'unspecified'. De 'now'-lijst toont ofwel een taak die voor dit moment gepland staat of de volgende to-do van vandaag.

SwipesSwipes

Naast deze structuur hebben de makers van Swipes een slimme manier gevonden om je to-do's te organiseren, via een workspace. Als je consistent labels aan items toevoegt als bv. 'werk' of 'thuis', dan kun je een workspace creëren door op één (of meerdere) labels te filteren. In alle 3 bovenvermelde onderdelen worden dan de items getoond voor dit specifieke label. Erg efficiënt.

SwipesSwipes

Voor grotere taken kan je acties toevoegen die individueel afgevinkt kunnen worden. Tot slot integreert Swipes met Evernote en Gmail en binnenkort ook met Google Calendar en Dropbox.

Swipes is zeker een aanrader.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri for iOS

25. Clear

Voor eenvoudig takenbeheer is een app als Clear al wat je nodig hebt. Het is een kleurrijke, gestroomlijnde app voor elementair gebruik.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: iOS: $4.99 | Mac: $9.99
Website: RealMacSoftware.com/clear

Rating:  Functionaliteit:  

Taken worden georganiseerd in lijsten en behoren in orde van prioriteit te verschijnen. Deze volgorde dien je wel handmatig te bepalen. De app maakt gebruik van kleuren om het prioriteitsniveau aan te duiden en creëert daarbij een visueel effect. Je kunt dit verder optimaliseren door elke lijst een specifieke kleur te geven.

ClearClearClear

Clear ondersteunt intuïtieve bewegingen. Trek een lijst naar beneden om een nieuw item toe te voegen. Swipe een item naar rechts om het als voltooid te markeren. Drag en drop taken om de volgorde te wijzigen. Druk items samen om naar je overzicht terug te keren. Makkelijker kan niet. En fijn om te weten: een herinnering instellen is ook mogelijk.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

26. Taasky

Wat als eerste opvalt aan Taasky is het aantrekkelijke design: minimalistisch en mooi.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: $1.99 | Mac: $3.99
Website: Taasky.com

Rating:  Functionaliteit:  

Bij het openen van de app, zie je dat de app uit gepersonaliseerde lijsten staat, elk in zijn eigen kleur. Taken worden per categorie gegroepeerd en via de sidebar kan je gemakkelijk door deze categorieën heen navigeren.

TaaskyTaaskyTaasky

Taasky richt zich op to-do's die prioritair zijn door ze in een grotere lettergrootte te zetten. Zo heb je in één oogopslag door wat als eerste moet gebeuren. Het nadeel? De grote items nemen erg veel plaats in waardoor je maar een handjevol items tegelijk te zien krijgt.

Verder kan je genieten van een betaalde statistieken-feature, die je voorziet van data van voltooide taken per dag, week of maand.

Voor eenvoudig gebruik is Taasky zeker de moeite waard.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text:

5. Apple Reminders

De standaard ingebouwde app op je iOS device, hoe eenvoudig ook, heeft best wel wat te bieden.

Beschikbaar op: iPhone, iPad, Mac, Windows
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

De simpele opbouw van lijsten en reminders is gemakkelijk om mee te werken. In een mum van tijd heb je een lange boodschappenlijst of andere basic to-do lijst aangemaakt.

Apple RemindersApple RemindersApple Reminders

Maak een taak aan en voeg, indien nodig, een notificatie op basis van tijd of locatie toe. In de 'Scheduled'-tab krijg je in één oogwenk al je to-do's te zien die vandaag, morgen of in de komende dagen op het programma staan.

Apple RemindersApple Reminders

Als je een niet al te druk schema hebt, is Apple Reminders een prima keuze om mee te beginnen.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

27. Paperless

Voor je alledaagse to-do's en snelle notities is Paperless een rechttoe rechtaan oplossing. Het is één van die apps die helemaal geen tijd kosten om aan te wennen.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Betaald: $2.99
Website: Crushapps.com/Paperless

Rating:  Functionaliteit:  

Ondanks het feit dat de app nagenoeg geen features aanbiedt, geniet je als gebruiker van wat extra flexibiliteit. Naast typische afvinkbare lijstjes, ondersteunt Paperless ook lijsten die geschikt zijn voor notities, samenvattingen, quotes, etc. Verder kun je aan de verschillende lijsten icoontjes toevoegen.

PaperlessPaperlessPaperless

In het overzicht zijn telkens de eerste paar items van een lijst zichtbaar. Erg handig, want zo heb je meteen een idee wat er in een bepaalde lijst staat zonder dat je hierop hoeft te tappen. Ook wordt er aangegeven hoeveel taken er nog dienen te gebeuren.

Paperless is geïntegreeerd met Dropbox. In de upgrade synchronizeert de app automatisch al je devices via Dropbox.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Tags: Terugkerende taken: Sync: Paid
Taken uitstellen: Speech to text:

8. SplenDO

Deze ongecompliceerde app is een perfecte keuze voor eenvoudig gebruik. Basishandelingen als een boodschappenlijst aanmaken of een afspraak inplannen zijn gauw uitgevoerd.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Upgrade: $3.99
Website: Splendapps.com

Rating:  Functionaliteit:  
SplenDoSplenDoSplenDo

In een lijst verschijnen je taken in chronologische volgorde van vandaag naar volgende week, je ongedateerde taken onderaan.

SplenDoSplenDoSplenDo

Met behulp van de 'add in batch mode'-feature kan je razendsnel lange lijsten aanmaken zonder dat je een datum of ander veld hoeft in te vullen.

Een gebruiksvriendelijke app zonder poespas. Hint: kies voor de upgrade en de advertenties verdwijnen.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

28. Tasks Free

Tasks Free is een Android to-do app die met Google Task synchronizeert.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Betaald: $0.99
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

Het idee achter deze app is om gebruikers van dezelfde features op hun Android device te laten genieten als ze online doen. De app integreert eveneeens met Google Now.

Tasks FreeTasks Free

Zodra je een aantal lijsten gecreëerd hebt, verschijnt er een horizontale topbalk waardoor je moeiteloos door je lijsten kan navigeren. Bijkomstige features als notities toevoegen, een datum of herinnering instellen zijn onderdeel van Tasks Free's pakket.

Tasks FreeTasks Free

Op zich geen indrukwekkende app, gewoonweg een eenvoudige app om simpele takenlijsten bij te kunnen houden.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync: with Google Tasks
Tags: Taken uitstellen: Speech to text:

29. Listacular

Listacular combineert checklijsten met taskpapers die in folders ondergebracht kunnen worden. Taskpapers zijn geschikt om samenvattingen te maken, artikels te schrijven of notities te maken.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Upgrade: $4.99
Website: Bloomingsoft.com/Listacular

Rating:  Functionaliteit:  

De app geeft de gebruiker behoorlijk wat vrijheid om een lijst te creëren: afvinkbare to-do's, bullet points, titels en inspringingen. Ook stijlelementen (vetgedrukt, cursief) zijn inbegrepen.

ListacularListacularListacular

Dit gezegd zijnde is de app niet erg gebruiksvriendelijk en werkt niet al te vlotjes. Bovendien is de gratis versie beperkt tot 3 lijsten. In de betaalde versie krijg je natuurlijk wel een onbeperkt aantal lijsten tot je beschikking.

Afhankelijk van je vereisten, kan Listacular een goede kandidaat zijn. Maar voor takenlijstjes alleen is Paperless zeker niet mijn eerste keuze. Te duur voor de kwaliteit en minder intuïtief dan verwacht.

Herinneringen: Prioriteiten: Subtaken:
Tags: Terugkerende taken: Sync: Via Dropbox
Taken uitstellen: Speech to text:

13. EveryDay

De EveryDay app is opgebouwd uit Dates, Lists en Shared Lists. De 'Lists'-component is ontworpen voor gepersonaliseerde lijsten waar jij al jouw taken en afspraken kunt beheren.

Beschikbaar op: Android, Chrome Ext, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $2.99/maand
Website: Evrdy.com

Rating:  Functionaliteit:  
EveryDayEveryDayEveryDay

Om een systematisch overzicht te verkrijgen van taken en subtaken kan je gebruik maken van inspringingen. Wanneer je een datum aan een to-do toevoegt, verschijnt deze automatisch in 'Dates', waar een onderverdeling is in een Vandaag, Morgen en Week lijst.

EveryDayEveryDayEveryDay

Verder is er een apart deel voor 'Shared Lists', die vrijwel alleen in de upgrade beschikbaar is. De gratis versie laat je namelijk enkel toe één lijst met één persoon te delen. De gedeelde lijsten zijn onafhankelijk van je gepersonaliseerde lijsten. Een nogal vreemde opbouw, als je bedenkt dat je altijd op voorhand zou moeten beslissen of je een lijst wilt gaan delen of niet.

Coole feature (Android versie): Kleine widget met microfoon: tap op de microfoon om een nieuwe to-do te recorden.

Herinneringen: Op tijd / locatie (Pro)Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android

30. Pocket Lists

Pocket Lists heeft niet het mooiste design maar beschikt wel over mogelijkheden.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $4.99
Website: PocketListsApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Naast de typische features stelt deze iOS app je in staat om via de Pocket Cloud lijsten met vrienden te delen.

Pocket ListsPocket Lists

Taken worden georganiseerd in lijsten die gepersonaliseerd kunnen worden door een kleur, icoon of zelfs een foto toe te voegen. In 'Stream' worden taken van al je lijsten in chronologische volgorde en op basis van prioriteit weergegeven.

Pocket ListsPocket Lists

Tot slot synchronizeert de app met Apple Reminders, Kalender, Toodledo en Google Tasks.

Speciale feature: inline command: type bv. 'afspraak bij de bank op Woensdag 5u' en Pocket Lists plant deze event in en stelt automatisch een notificatie in.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Subtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Siri

31. SomTodo

Wat betreft zijn vormgeving is Somtodo één van de minder inspirerende apps uit de lijst.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Premium: $37.4/jaar
Website: SomCloud.com/about/SomTodo

Rating:  Functionaliteit:  

De app ordent je taken in afzonderlijke folders en ondersteunt een handjevol basic features. Niet slecht op zich voor een casual gebruiker. En zeer gebruiksvriendelijk.

SomTodoSomTodoSomTodo

SomTodo's premium versie bevat foldervergrendeling, het toevoegen van bijlagen, het verwijderen van advertenties,... Rekening houdend met de nogal beperkte functionaliteit is de app echter vrij duur.

Herinneringen: Prioriteiten: Android Widget
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Siri

32. NoteToDo. Notes

Voor Android gebruikers is er nog één andere optie in het bijzonder: NoteToDo, een checklist widget. Eén blik op je smartphone is voldoende om te zien wat je nog moet doen.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Basic: $1.50
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

Taken kunnen direct toegevoegd worden. Deze kleine widget bevat zelfs meerdere lijsten en beschikt over features zoals het archiveren of verzenden van lijsten en een zoekfunctie. Zeker niet slecht voor een widget.

NoteToDo. NotesNoteToDo. NotesNoteToDo. Notes

NoteToDo's betaalde versie geeft je zelfs meer: reminders, spraakherkenning, het gebruik van kleuren om de graad van belangrijkheid aan te geven, foto's, etc.

Het gebruiksgemak valt een beetje tegen. Een nieuwe lijst aanmaken of een taak toevoegen gaat vrij moeizaam. Als je dan nog bedenkt dat de meerderheid van de Android apps over widgets beschikken, dan is NoteToDo per slot van rekening toch minder uniek.

Herinneringen: Betaalde versiePrioriteiten: Betaalde versieSubtaken:
Terugkerende taken: Sync: Tags:
Taken uitstellen: Speech to text: Betaalde versie

Getting Things Done Apps

Gebaseerd op het boek van David Allen is Getting Things Done® (GTD®) een systeem om taken op een betrouwbare wijze vast te leggen zodat je je niet meer bezig hoeft te houden met het onthouden en ordenen van dingen in je hoofd. Deze extra mentale energie leidt tot meer productiviteit en efficiëntie. Volgens David Allen is GTD® het bewezen traject om controle te krijgen over jouw wereld en perspectief in je leven te bewaren.

De kern van GTD® bestaat uit 5 stappen: Verzamelen, Verhelderen, Organiseren, Reflecteren en Doen. Een methode van taakmanagement die gebruik maakt van perspectieven, contexten, focus lijsten, projecten, wachtlijsten, volgende acties en meer.

33. Droptask

Als er één app in het oog springt dan is het Droptask. Zijn sterk visuele benadering brengt taakmanagement naar een nieuw niveau. Een compleet systematisch overzicht stelt je in staat om zelfs je grootste projecten te visualiseren.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $6.50/maand (team discounts)
Website: Droptask.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het begint met een groot whiteboard waar je al jouw projecten tot in de kleinste details in kaart kan brengen. Taken worden in groepen gestructureerd en groepen in projecten. Een groep vertegenwoordigt een onderwerp, afdeling, etc. en wordt afgebeeld als een cirkel in een bepaalde kleur. Taken verschijnen dan in kleinere cirkels in deze groep.

DroptaskDroptask

Droptask beschikt over alle taakfeatures die je je maar kunt wensen zoals: het bepalen van het prioriteitslevel, de graad van belangrijkheid, status, datum, inspanning, etc. Al deze features verschijnen op één of andere manier in het overzicht. Bijvoorbeeld: een taak die een grote inspanning vereist wordt afgebeeld als een grotere cirkel en een voltooide taak krijgt een vinkje. Zo ontwikkelt jouw whiteboard zich tot een veelkleurig geheel van cirkels. En maak je geen zorgen: lijsten zijn ook nog beschikbaar.

DroptaskDroptaskDroptask

Als je in teams wilt werken, is Droptasks Pro versie een interessante optie. Je kan volledig samenwerken door leden uit te nodigen, taken te delegeren, opmerkingen en bestanden toe te voegen en permissies in te stellen.

Droptasks zwakte? De app geeft je geen helder inzicht in het verloop van een project. Kanban apps scoren in dit opzicht veel beter.

Desalniettemin is Droptask een zeer krachtige applicatie en voor visuele denkers absoluut de beste!

Herinneringen: ProPrioriteiten: Bijlagen: Pro
Subtaken: ProTerugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android Widget
Integreert met (Pro): Google Tasks, Calendar, Evernote

34. Nozbe

Geef jouw productiviteit een boost met Nozbe. Gebaseerd op het concept van Getting Things Done® is Nozbe een knappe app met een substantieel aantal mogelijkheden.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Linux, Mac, Windows
Prijs: Free trial (30d) | Pro: 1-2 p $8/maand, iedere extra persoon $4/maand
Website: Nozbe.com

Rating:  Functionaliteit:  

Taken worden gegroepeerd in projecten en tegelijkertijd per prioriteit, categorie en in een kalenderoverzicht geordend. Dit verzamelt zich in een praktische sidebar waardoor navigeren een fluitje van een cent wordt.

NozbeNozbeNozbe

Vooral Nozbe's categorieën zijn erg handig. Dit zijn labels als 'telefoon', 'computer' of 'boodschappen' die een klein icoontje bevatten. Filter op één van deze labels om al je taken voor een specifieke categorie te raadplegen. Je kunt binnen een taak ook een checklijst aanmaken of je bestaande files via Evernote, Dropbox, Google Drive,... toevoegen.

NozbeNozbeNozbe

En vanzelfsprekend is werken in teamverband erg efficiënt met Nozbe. Tools als projecten delen, verantwoordelijkheden aangeven en opmerkingen toevoegen zijn een integraal onderdeel van de app.

Belangrijk om te vermelden dat Nozbe een vrij dure oplossing is. Daarom is het wel de moeite om ook enkele alternatieven in beschouwing te nemen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriAndroid Widget
Integreert met (Pro): Evernote, Dropbox, Box, Google Drive, Google Calendar

35. Todo

Geïnspireerd door Getting Things Done®, is Todo een app met krachtige features. Het incorporeert onder andere Focuslijsten, Gemarkeerde taken, Contexten, Projecten en Checklijsten.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web
Prijs: $4.99
Website: Appigo.com

Rating:  Functionaliteit:  
TodoTodoTodo

Focuslijsten verzamelen al je taken die vandaag of morgen afgewerkt dienen te zijn. Een zeer goede manier om gefocust te blijven. Met kleuren en icoontjes kan je je lijsten personaliseren en iedere lijst heeft een duidelijke chronologische opdeling en een kalenderoverzicht.

TodoTodoTodo

Via de TodoCloud ondersteunt de app collaboratie. Werk je in teamverband? Nodig collega's uit, wijs taken toe en voeg bij een bepaalde opdracht - indien nodig - een opmerking toe. Samenwerken wordt supereenvoudig.

Al deze ingebouwde functionaliteit wordt aan een zeer redelijke prijs aangeboden. Voldoende reden dus om enthousiast over Todo te zijn!

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriIntegreert met: Dropbox

36. OmniFocus 2

Ben je op zoek naar een krachtige tool om je leven volgens de principes van Getting Things Done® te organiseren? Dan vind je Omnifocus ongetwijfeld geweldig.

Beschikbaar op: Apple watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: $39.99 | Pro iOS: $59.98 | Pro Mac: $79.99
Website: Omnigroup.com/OmniFocus

Rating:  Functionaliteit:  

Zijn structuur helpt je inzicht te verkrijgen in je werk vanuit verschillende perspectieven. Elk perspectief is nuttig voor ofwel de plannings-, controle- of actiefase. Dit geldt overigens voor het gros van de GTD® apps.

OmniFocus 2OmniFocus 2OmniFocus 2

Het systeem is duidelijk. Bij het openen van de app vind je een overzicht bestaande uit Forecast, Inbox, Flagged, Projects, Nearby en Contexts. De horizontale 'forecast'-balk is in het bijzonder erg handig omdat het je meteen een idee geeft van je werk voor vandaag en de komende dagen. Tap erop en je krijgt je taken voor een specifieke dag in detail te zien.

OmniFocus 2OmniFocus 2OmniFocus 2

Niet enkel op taak- maar tevens op projectlevel biedt Omnifocus gebruikers een behoorlijke flexibiliteit. Bepaal het type project en zet to-do's in sequentiële of parallelle volgorde of als enkelvoudige acties. Geef je project een status: is het actief, onderbroken of voltooid? Of stel een context in, een datum, etc. Natuurlijk zijn veel van deze attributen ook op taaklevel beschikbaar. Voeg locaties toe zodat je bij aankomst op een bepaalde plaats maar even de 'Nearby'-lijst hoeft te checken. Hier zie je dan alle taken voor die nabije omgeving.

Een beetje teleurstellend dat de app geen collaboratietools ter beschikking stelt. Desondanks is Omnifocus een intuïtieve en effectieve app die je doet concentreren op wat er echt toe doet.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Siri
Integreert met: Calendar and Apple Reminders

37. IQTell

De designers van IQTell hebben een fascinerend systeem gebouwd waarbij taakmanagement en email in één app samenkomen. Hij beschikt over tal van features en stelt je in staat projecten, taken en emails in één plek te beheren.

Beschikbaar op: Android, Chrome, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis | Premium: $5.83/maand | Platinum: $13.33/maand
Website: IQTell.com

Rating:  Functionaliteit:  

Zet emails eenvoudig om naar acties en je overvolle inbox raakt gauw leeg. Er is echt weinig waar de makers van IQTell niet aan gedacht hebben.

IQTellIQTellIQTell

Als je de app opent, krijg je een mooi overzicht te zien van al wat IQTell in zijn mars heeft: Deze Week, E-mail, Evernote, To-Do Lijst, Acties, Volgende Acties, Projecten, Vandaag en Overtijd. Acties en Volgende Acties zijn gekoppeld aan Projecten, terwijl de To-Do Lijst een aparte lijst is. Er zijn enkele tijdsgebaseerde lijsten en wat heel erg handig is: IQTells Premium plan ondersteunt een volledige integratie met Evernote.

IQTellIQTellIQTell

Verder zie je in de navigatiebalk dat zowel Acties als Projecten in respectievelijk Subtaken en Subprojecten, Werk en Persoonlijk onderverdeeld zijn. Dit is een vrij onlogische setup. Bijvoorbeeld, als je op Acties tapt om een nieuwe actie aan te maken, verschijnt deze onder Acties. Ga je naar de Werk-lijst en voeg je hier een actie toe, dan verschijnt deze enkel hier, niet onder Acties in het algemeen. De lijsten functioneren onafhankelijk van elkaar. Dit geldt eveneens voor Projecten.

IQTell kan wat overweldigend zijn, de ingebouwde e-mailfeature is weliswaar fantastisch - ongezien bij enige andere to-do app. Belangrijke noot, deze feature is uitsluitend beschikbaar in IQTells upgrade.

Coole feature: E-mailfeature (betaald): koppel je e-mailaccount aan IQTell en je beheert werkelijk alles op één plaats.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android / iOS (Siri)
Integreert met: Evernote, Email (both in Premium)

38. 2Do

2Do heeft een zeer praktische benadering van de Getting Things Done®-methode en helpt je om georganiseerd door het leven te gaan.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: Android: $4.99 | iOS: $7.99 | Mac: $24.99
Website: 2Doapp.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app is gearrangeerd in typische lijsten als: Alle taken, Vandaag, Favorieten, Gepland, Deze week en gepersonaliseerde lijsten. Niets nieuws op het eerste zicht. Wat 2Do echter geraffineerd maakt, is zijn automatische sortering van items. Maak een taak aan in één van je gepersonaliseerde lijsten zoals 'Thuis' of 'Kantoor' en automatisch verschijnt deze in Vandaag, Deze week of de Geplande lijst, waar hij ook behoort. Gemakkelijk, nietwaar?

2Do2Do2Do

Op taakniveau biedt de app ook veel functionaliteit. To-do's kunnen aangemaakt worden als taak, project of checklijst. Acties als 'telefoon' of 'internet' verschijnen als kleine icoontjes bij je items. Prioriteitslevels kunnen aangegeven worden en nog veel meer.

2Do2Do

2Do maakt verder gebruik van een Focus filter die je op voorhand definieert a.d.h.v. een aantal opties. Met één tap kun je dan een focuslijst produceren.

Uitsluitend ontworpen voor solo gebruik is 2Do een vlotte en intuïtieve app.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Integreert met:

39. Firetask

De designers van Firetask incorporeerden de GTD®-principes en hebben een verrassend eenvoudig maar briljant systeem gebouwd. Misschien lijkt het in het begin een tikkeltje verwarrend maar Firetask is echt niet gecompliceerd.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: iPhone: $5.99 | iPad: $7.99 |Mac: $39.99
Website: Firetask.com

Rating:  Functionaliteit:  

In principe komt alles terecht in één enkel overzicht, 'Vandaag' genoemd. Hier vind je to-do's die voor vandaag op het programma staan, voor de komende dagen en je volgende taken.

FiretaskFiretask

Aangezien iedere taak onderdeel is van een project en de volgorde van taken binnen een project bepaald wordt, toont Firetask uitsluitend de eerstvolgende taak (en gemarkeerde items) van ieder project in het 'volgende taken'-deel. Het resultaat: geen opeenhoping van items, maar een scherpe focus op wat het meest dringend is.

Het nadeel hiervan is dat taken niet altijd tot een bepaald project behoren of in een specifieke volgorde geplaatst kunnen worden.

Firetask

Verder is er een 'In-Tray lijst', 'Scratchboard' en 'Ooit-lijst' en een hoop taakfeatures. Raadpleeg de iPad en Mac versie voor een nog geavanceerdere functionaliteit.

Firetask is beslist een schitterende app die jou je werk voor mekaar doet krijgen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriIntegreert met:

6. Wunderlist

Wunderlist is een prachtige app die gebruikers van heel wat flexibiliteit voorziet wat betreft het groeperen van taken.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, Kindle Fire, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $49.99/jaar | Business: $49.99/account/jaar
Website: Wunderlist.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt gebruik van zowel gepersonaliseerde als 'smart' lijsten. Deze laatste bevat taken die aan jou toegekend zijn, gemarkeerde taken, taken voor vandaag en die van de hele week.

WunderlistWunderlistWunderlist

Er zijn tal van sorteringsopties, zoals: op datum, prioriteit, datum van creatie, etc. Ik mis echter een goed kalenderoverzicht wat de bruikbaarheid aanzienlijk zou verhogen.

WunderlistWunderlistWunderlist

Afgezien van persoonlijk gebruik is Wunderlist een erg nuttige tool op het gebied van samenwerking. Werk je aan een project? Deel complete lijsten met vrienden of collega's, delegeer taken, stel deadlines in, voeg bestanden toe en chat over en weer. Met Wunderlist wordt samenwerken naadloos en efficiënt, vooral omdat de app ook beschikbaar is voor Mac en PC. Voor bedrijven en teams is er Wunderlist Business met onbeperkte collaboratiemogelijkheden en een gecentralizeerd communicatiesysteem.

Coole feature: Stuur een email door naar Wunderlist en deze verschijnt als taak in je inbox.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android (search only)
Integreert met: Zapier, Outlook, Slack, Google Now, etc.

40. Things

Things is een to-do app waarmee je onderscheid kunt maken tussen taken die je vandaag wilt doen, als volgende, ooit of die je op een specifieke dag inplant. Wat er ook maar in je gedachten opkomt, kan je gemakkelijk in één van deze lijsten onderbrengen.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: iOS: $9.99 | Mac: $49.99
Website: CulturedCode.com

Rating:  Functionaliteit:  
ThingsThingsThings

Taken kunnen tevens in projecten gerangschikt worden of zelfs gekoppeld worden aan een 'area of responsibility' (bv. kantoor of familie).

Op taakniveau is Things vrij beperkt en zijn alleen labels en data beschikbaar. En helaas ontbreekt een simpele tijdsaanduiding, wat toch zo'n essentieel onderdeel van het plannen is.

ThingsThingsThings

Hoewel de app in zijn geheel vrij elementair is, is het zeker geen slechte optie. Alle lijsten zijn mooi geïntegreerd, iets wat je niet in alle apps tegenkomt. Dit wordt tot stand gebracht door de 'Daily Review'-feature: taken in je Inbox, Next of Scheduled folder komen automatisch in Today terecht als de datum op vandaag staat. Zo blijf je altijd van alles op de hoogte.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriIntegreert met:

41. Doit.im

Doit geeft zijn gebruikers een zeer complete reeks aan tools om georganiseerd te blijven. Naast een Today en Tomorrow lijst, biedt Doit een Inbox, Scheduled, Next, Someday en Waiting lijst.

Beschikbaar op: Android, iOS, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $2/maand
Website: Doit.im

Rating:  Functionaliteit:  

Taken kunnen daarenboven in projecten gegroepeerd worden of gesorteerd worden op context of andere filters. Vanzelfsprekend ondersteunt de app het Getting Things Done®-concept.

DoitDoitDoit

De vraag is in welke mate het systeem geïntegreerd is want niet alles functioneert even logisch. Bijvoorbeeld, als je een item in je inbox aanmaakt en een datum instelt, verschijnt dit niet automatisch in 'Scheduled'. Ook wordt een taak uit 'Next' niet zichtbaar in 'Today' als het de datum van vandaag bevat. Geen waterdicht systeem dus.

DoitDoitDoit

Op taakniveau voorziet Doit in vele nuttige tools, onder andere subtaken, het toevoegen van bijlagen via Evernote, het delegeren van taken, etc. Verder integreert Doit met Google Calendar. Al deze features zijn echter exclusief beschikbaar op de betaalde versie. Doit Pro verstrekt daarnaast nog een coole 'Daily plan' en 'Daily review' tool.

Voor GTD®-fans, is Doit ongetwijfeld een sterk hulpmiddel. Maar om van al zijn features te genieten, dien je voor de Pro-versie te kiezen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen: Pro
Subtaken: ProTerugkerende taken: Sync: Pro
Tags: Speech to text:
Integreert met: Evernote, Google Calendar (beide in Pro)

42. Toodledo

Toodledo is een totaalpakket van taakmanagement, notities, outlines, habits en lijsten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Android: Free; iOS: $2.99 | Silver: $14.99/jaar | Gold: $29.99/jaar | Platinum: $89.99/jaar
Website: Toodledo.com

Rating:  Functionaliteit:  

To-do's worden in folders opgeslagen en verschijnen in de Takenlijst. Door gebruik te maken van de sidebar kan je items snel filteren op context, datum, prioriteit, etc.

ToodledoToodledoToodledo

Outlines zijn ideaal voor projecten en bevatten selectievakjes en inspringingen. Toodledo's lijsten zijn vooral heel handig en functioneren als spreadsheets met kolommen met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc. Tot slot is er de Habit-lijst om je goede (of slechte) gewoontes bij te houden. Geef een habit in, leg je vooruitgang vast en analyseer de bijbehorende grafieken. Alle vernoemde lijsten opereren onafhankelijk van mekaar.

ToodledoToodledoToodledo

Toodledo komt ook van pas voor samenwerkingsdoeleinden. Op de betaalde versies vind je een overvloed aan samenwerkingstools terug alsook andere geavanceerde features.

Afhankelijk van je eisen kan Toodledo jouw ideale oplossing zijn. Puur voor het toepassen van de Getting Things Done®-principes zijn er betere kandidaten.

Coole feature: Spreadsheets met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen: Betaald
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Siri (iOS)
Integreert met: Zapier, Google Calendar, Evernote, etc.

43. Smartytask

Met Smartytask worden al je taken, projecten, doelen en wishlists op één plek beheerd. Met deze app van start gaan kost werkelijk geen moeite.

Beschikbaar op: Web app
Prijs: Free trial (7d) | Paid $9.99/maand
Website: Smartytask.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het is enorm intuïtief en gebruiksvriendelijk. Helaas biedt Smartytask geen mobiele app aan.

Smartytask

Gebaseerd op GTD®, is de structuur verdeeld in Actions, Projects, Someday, Ticklers en Altitudes. Deze componenten kunnen zo uitgebreid zijn als je maar wilt. Het aantal projecten is bv. ongelimiteerd en ze kunnen gegroepeerd worden per onderwerp. In Someday worden items per categorie georganiseerd. Altitudes worden met bullet points opgesteld en zijn geschikt om je missie, langetermijndoelen, gebieden van verantwoordelijkheid, etc te noteren. Acties worden per context geordend en Smartytask stelt je in staat om 'smart contexts' te gebruiken, inclusief data, gemarkeerde items en tijdsschattingen. Zelfs notificaties zijn onderdeel van Smartytasks features, terug te vinden in de Ticklers lijst waar ze op de juiste dag per e-mail naar je verzonden worden.

Smartytask

Afgezien van al deze functies geeft de app je nog een extra bonus: een overzicht van je volledige Smartytask systeem. In één oogopslag krijg je alles te zien: van grote projecten tot de kleinste details.

Helaas is Smartytask slechts een web applicatie en bijgevolg ontoereikend om werk en leven te beheren. Een mobiele app is wat dit betreft veel comfortabeler. Verder is Smartytask relatief duur.

Speciale feature: Stuur een e-mail naar je Smartytask inbox waar hij als taak verschijnt.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Integreert met:

44. The Hit List

Een eenvoudige GTD®-tool als The Hit List is misschien al wat je nodig hebt. Het is een feit dat de app geen massa's features aanbiedt maar hij is gestroomlijnd en gemakkelijk in het gebruik.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac
Prijs: iOS: $19.99 | Mac: $49.99
Website: Karelia.com/The-Hit-List

Rating:  Functionaliteit:  
The Hit ListThe Hit ListThe Hit List

Om met The Hit List te beginnen is gemakkelijk: groepeer projecten in folders en voeg taken aan het gepaste project toe. Je kunt onder meer de nodige labels, start- en einddatum, subtaken en kleuren toevoegen. To-do's verschijnen ook in één van de tijdsgebaseerde lijsten: Today en Upcoming. In de Today lijst zie je een opsplitsing van overtijd, vandaag, start vandaag, nog mee bezig en voltooid. Items worden tevens per label gesorteerd. Supersimpel.

The Hit ListThe Hit ListThe Hit List

Helaas voorziet de app niet in herinneringen, die toch een essentieel onderdeel van taakmanagement zijn. En rekening houdend met de prijs: wellicht iets te duur voor de kwaliteit.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriIntegreert met:

45. FacileThings

FacileThings volgt een erg letterlijke benadering van de Getting Things Done®-methode en incorporeert de 5 stappen volledig, namelijk: Verzamelen, Verhelderen, Organiseren, Reflecteren en Doen.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Free trial (30d) | Betaald: $7/maand
Website: FacileThings.com

Rating:  Functionaliteit:  

Start met het verzamelen van gedachten en ideeën. Deze komen in je inbox terecht. Je kunt gebruik maken van handige 'inline commands' om de datum, tijd, prioriteit, etc. weer te geven.

FacileThingsFacileThingsFacileThings

Vervolgens dien je deze ideeën te verwerken en ze in de juiste lijst te plaatsen. Deze procedure verloopt erg natuurlijk. Als een item actie vereist, kan je het ofwel in de Calendar of Next Actions plaatsen of in Waiting For als je het aan iemand anders doorgeeft. Je kunt het ook onmiddellijk doen en als voltooid markeren. De Calendar is bedoeld voor acties met een datum terwijl Next Actions gebruikt wordt voor ongedateerde taken. Is er geen actie vereist dan kan je het item naar Someday, Reference Material of Trash verplaatsen.

FacileThingsFacileThingsFacileThings

Op taaklevel kan je bovendien een perspectief toevoegen en een item aan een doel, project of verantwoordelijkheidsgebied koppelen.

Facilethings' webversie ondersteunt bijkomende tools om je werk te beoordelen, uitgebreide perspectief features en analytics. Projecten zijn zelfs in kanban en sequentiële orde beschikbaar.

Projecten worden uitsluitend in de webversie aangemaakt, wat vrij jammer is. Dit geldt ook voor het delegeren van taken.

Voor degenen die ervan houden om stap voor stap begeleid te worden, is Facilethings een grote hulp. Voor mij lijkt deze opzet eerlijk gezegd een beetje overbodig. Vooral de eerste stappen zijn tijdrovend en je zou veel tijd besparen door acties direct in de juiste lijst te plaatsen.

Extra feature: Stuur een e-mail naar inbox@facilethings.com en deze verschijnt als item in je inbox.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text:
Integreert met: Google Calendar, Dropbox, Twitter, Email, Evernote

14. isoTimer

Het kost nogal wat tijd om isoTimer volledig onder de knie te krijgen. De app omvat een breed scala aan features en geeft de gebruiker heel wat flexibiliteit om taken te organiseren.

Beschikbaar op: Android, Web
Prijs: Gratis | Pro: $4.55
Website: isoTimer.com

Rating:  Functionaliteit:  

De globale structuur bestaat uit 3 componenten: Taken, een Kalender en Notities. isoTimer maakt onderscheid tussen taken en events: taken komen in de takenlijst terecht terwijl events in de kalender worden weergegeven. Taken kunnen gesorteerd worden op de datum van vandaag, per categorie of doel. Alle gebruikelijke taakfeatures zijn aanwezig. De kalender toont events in specifieke kleuren die bij een bepaalde categorie horen en wordt weergegeven in een dag-, week- of maandoverzicht. Zo krijg je een zeer helder en visueel totaalbeeld van al wat je nog te doen staat.

isoTimerisoTimerisoTimer

isoTimer beschikt over een split-screenfeature zodat zowel je kalenderoverzicht als je taken zichtbaar zijn. Zo kun je alles tegelijk zien. Het hele idee echter om tussen taken en events te differentiëren is echter een beetje onnodig.

isoTimerisoTimerisoTimer

Tenslotte is er een lijst om notities en doelen neer te schrijven. Doelen verschijnen in doellijsten en kunnen worden voorzien van deadlines, taken, bijlagen, etc.

Hoewel het kalenderoverzicht zeer praktisch is omwille van het visuele aspect, heeft de app in zijn geheel me niet weten te overtuigen. Het mist gebruiksvriendelijkheid en is in sommige opzichten een tikkeltje gecompliceerd.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: ProIntegreert met:

46. Weekplan

Zoals de naam impliceert, is de weekly planner van Weekplan, een projectgebaseerde tool ter planning van je week. Geïnspireerd door GTD® bestaat de app uit een 7-dagenschema (of meer), verschillende rollen, doelen voor de week en een 'parkeerplaats'.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis | Pro: $3.5/account/maand | Ultimate: $7/account/maand
Website: Weekplan.net

Rating:  Functionaliteit:  

Plan je taken en afspraken voor de week, wijs ze toe aan je specifieke rollen en je krijgt een mooi overzicht van al wat er dient te gebeuren. De kleur geeft de rol aan waarmee een item geassocieerd is. Er is ook een 'Pending'-kolom waarin je alles bijhoudt waar je op wacht, zoals een rapport van een collega.

Weekplan

Naast een weekschema, omvat Weekplan ook andere functies. Om gebruikers te stimuleren om in hun verschillende levensrollen uit te blinken, voorziet de app in de mogelijkheid om per rol specifieke wekelijkse doelen vast te leggen.

De parkeerplaats is ontworpen voor je ongespecifieerde ideeën. Verder zijn er enkele (gratis) extensies zoals: een Vision Tracker, Growth Journal, Pomodoro en Cogitorama. Deze laatste is een speciale methode om een soort van dagboek bij te houden: noteer enkele kernwoorden om te beschrijven wat er in je gedachten omgaat.

WeekplanWeekplanWeekplan

Op taaklevel biedt Weekplan een aantal features aan zoals de graad van belangrijkheid en urgentie, het toevoegen van bijlagen, taakduur, etc.

Werk je in een team? Weekplan laat je toe volledig samen te werken: nodig leden uit, sleep een persoon naar een taak, voeg opmerkingen toe. En voor een optimaal gebruik: ken rollen toe aan leden en de kleuren laten je zien wie wat doen. Een belangrijke vermelding hierbij: teamprojecten worden doorgaans niet in een weekschema beheerd.

De app in zijn geheel heeft zeker wat te bieden. Vooral het heldere weekoverzicht is zeer praktisch, wat pas echt tot zijn recht komt op de grotere devices.

Herinneringen: ProPrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: ProTerugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text:
Integreert met (Pro): Google Calendar, integratie met 150+ web services

47. My Life Organized 2

Krijg controle over je leven met My Life Organized. De kerngedachte achter deze app is: van outline naar to-do.

Beschikbaar op: Android, iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows
Prijs: Gratis | Pro Android: $24.95, Pro iPhone: $9.95, Pro iPad: $19.95
Website: MyLifeOrganized.net

Rating:  Functionaliteit:  

Eerst plan je je werk in een outline en vervolgens voer je individuele taken uit m.b.v. een eenvoudige takenlijst. De outline heeft een hiërarchische structuur zodat je projecten in kleinere beheersbare fracties kunt ontbinden. In de Active Actions lijst vind je zodoende al je taken.

My Life Organized 2My Life Organized 2My Life Organized 2

De app geeft de gebruiker allerlei opties om to-do's vanuit verschillende perspectieven te bekijken: taken dichtbij, gemarkeerde items, per context, etc. Zeer functioneel voor Getting Things Done®-fans. Voor meer geavanceerde features bekijk je best MLO's upgrade.

My Life Organized 2My Life Organized 2My Life Organized 2

Het concept op zich is nogal stug en niet erg gestroomlijnd. MLO heeft mij dan ook niet weten te overtuigen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: ProSync:
Tags: Speech to text: Integreert met:

48. allthings

Zoals de naam al impliceert, omarmt allthings werkelijk elke to-do methode. Het is voorzien van een ruime waaier aan mogelijkheden: to-do lijsten, boodschappenlijsten, kanban projecten, getting things done en scrum (agile project management).

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $3.99/account/maand | Team: $9.95/team member/maand
Website: allthings.io

Rating:  Functionaliteit:  

De app bestaat uit twee grote onderdelen: 'Quick lists' en 'My lists'. Het Quick lists gedeelte is ontworpen om snel door je taken te navigeren. Hier vind je gemarkeerde taken, taken voor vandaag of met een scherpe deadline en taken die aan jou toegewezen zijn. In het My lists onderdeel zijn mappen en lijsten beschikbaar. Custom lists gebruik je door één van de beschikbare templates te volgen, waaronder de to-do lijst, kanban, GTD of de scrum methode.

allthingsallthingsallthings

Voor Getting Things Done®-fans, biedt allthings alle benodigde lijsten: Trigger Lists, In, Incubate, Next Actions, Someday en Waiting. Alles is beschikbaar om de typische GTD®-stappen op te volgen.

allthingsallthings

Voor de zakelijk markt doet deze alleskunner niet onder voor andere applicaties, en voorziet gebruikers van alle functies die je maar nodig denkt te hebben. Vooral voor agile en marketing teams is allthings een sterke aanwinst. De Team versie beschikt over extra mogelijkheden om teams te beheren, de tijd te beheersen en voor rapportage.

allthings

Het is moeilijk om een app te vinden die zoveel mogelijkheden omvat. De vraag is echter of het efficiënt werken is. Voor persoonlijk gebruik zou ik de app niet aanbevelen. Er is een overaanbod aan keuzes wat averechts kan werken. Ik geef de voorkeur aan apps die focussen op één methode. Dan blijft het effectief.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text:
Integreert met: Dropbox, Evernote, Github, Zapier, Wrike, Gmail, Harvestapp, etc.

49. Get It Done

Af en toe is het een behoorlijke uitdaging om je weg doorheen een app te vinden. Met zoveel lijstjes en opties kan het weleens verwarrend worden. Get It Done is zo'n geval. Met Areas of Responsibility, Focus Lists, Projects, Smart Groups en People zijn de mogelijkheden substantieel.

Beschikbaar op: Android, BlackBerry PB, iPad, iPhone, Kindle, Linux, Mac, Windows, Windows phone
Prijs: Free trial (15d) | Betaald: $39/jaar
Website: GetItDoneApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Areas of Responsibility maken een opdeling tussen de verschillende gebieden van je leven. Als je bovenaan het scherm de gewenste Area selecteert, zullen al je lijsten uitsluitend de bijbehorende items tonen.

Get It DoneGet It DoneGet It Done

Focus Lists incorporeren een Inbox, Today, Next, Scheduled en Someday list. Een Smart Group bestaat uit taken die per label of meerdere labels gegroepeerd worden. Wat People betreft, een specifieke folder wordt gealloceerd aan ieder lid dat je toevoegt. Dus als je bv. iets aan John delegeert, verschijnt dit in Johns folder.

Get It DoneGet It DoneGet It Done

Get It Done heeft echter enkele tekortkomingen. Zo is bijvoorbeeld de Scheduled list bedoeld om terugkerende taken bij te houden. Niet heel erg logisch. Behalve de Next lijst, lijkt er geen plek te zijn voorzien voor daadwerkelijk geplande afspraken. Reminders ontbreken eveneens.

Daarenboven mis ik volledig geïntegreerde lijsten. Als je een datum instelt dan verschijnt een taak op het gepaste moment niet vanzelf in de lijst waar hij thuishoort. Ter illustratie: een item in je inbox die intussen de datum van vandaag bevat, verschijnt niet in Today.

Kortom, Get It Done voldeed niet aan de verwachtingen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text:
Integreert met: Google Calendar, Apple iCal, Evernote

Kanban Apps

De Kanban methode is gebaseerd op het Japanse systeem, gebruikt bij just-in-time productie. Het bestaat uit een board waarop processen gevisualizeerd worden, onderverdeeld in lijsten of kolommen, die bepaalde fases binnen een proces vertegenwoordigen. Een klassiek voorbeeld van zulke lijsten is: To-Do, Doing en Done. Elke lijst bestaat uit een set kaarten, waarbij elke kaart een taak inhoudt, om zo door verschillende fases binnen een project te navigeren.

50. Trello

Wie is er niet gek op Trello? Deze 'whiteboard met super powers' biedt een aantal fantastische tools om zelfs de grootste projecten tot in het kleinste detail te organiseren. De setup bestaat uit 3 componenten: boards, lijsten en kaarten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, Chrome, Firefox, Internet Explorer, iPad, iPhone, iPod touch, Kindle Fire, Web
Prijs: Gratis | Gold (solo): $5/maand | Business Class: $8.33/account/maand | Enterprise: $20.83/account/maand
Website: Trello.com

Rating:  Functionaliteit:  
Trello

Een board is een verzameling van lijsten, waarin je een project of onderwerp beheert. Deze lijsten kan je naar eigen wens volledig aanmaken en aanpassen. Om van Kanban gebruik te maken is Todo - Doing - Done een goede manier om je board in te stellen, maar je kunt in alle vrijheid extra lijsten toevoegen, zoals bv. 'Nieuwe ideeën' of 'Vandaag'. Iedere lijst bestaat uit meerdere kaartjes, die van de ene naar de andere lijst gesleept kunnen worden. Op die manier heb je een volledig zicht over het project en weet je meteen in welke fase een bepaalde taak zich bevindt.

TrelloTrelloTrello

Bij het openen van een kaart kun je verschillende details toevoegen. Markeer de taak met een label, stel een datum en herinnering in, creëer een volledige checklist of voeg een bijlage toe. Voeg je per kaart een afbeelding toe, dan krijg je een enorm visueel overzicht op je board.

Niet enkel voor consumenten, maar ook voor zakelijke oplossingen en teamwork is Trello een geschikte applicatie. Met Trello voeg je teamgenoten toe, delegeer je taken en kun je zelfs permissies instellen per gebruiker. Communiceren gebeurt snel en overzichtelijk met comments per project. Bovendien heeft iedere teamgenoot een helder beeld van de vooruitgang van het project. Omwille van de uitgebreide mogelijkheden is Trello best in een browser te gebruiken, maar er zijn uiteraard ook mobiele oplossingen. Kijk naar Business Class of Enterprise version om Trello's volledige potentieel te ontdekken.

Trello is een geweldige applicatie, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik.

Coole feature: Een enorm praktische 'Aan mij toegewezen'-widget voor Android gebruikers.
Business Class Power-Ups: Integratie met applicaties als GitHub, Slack, Salesforce, Evernote, Mailchimp,...

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: GitHub, Slack, Salesforce, Evernote, Mailchimp,...Zakelijke oplossing:

51. Taskworld

Met Taskworld creëer je een volledig virtueel kantoor. Projecten worden gestroomlijnd en communicatie verloopt naadloos.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Enterprise: $11user/workspace/maand
Website: Taskworld.com

Rating:  Functionaliteit:  

In een werkomgeving worden meerdere projecten beheerd. Deze projecten worden onderverdeeld in taaklijsten, die opgesteld worden naar de vereisten van het project. Het kan bijvoorbeeld georganiseerd worden per onderwerp, afdeling of volgens de Kanban methode. Taken worden afzonderlijk geordend in deze lijsten.

Taskworld

Bij het openen van de app tref je een onderverdeling aan van 'All tasks' en 'Projects'. In de 'All tasks' sectie wordt iedere to-do weergegeven. Hier kunnen taken verder gesorteerd worden die aan jou opgedragen zijn. Onder 'Projects' vind je een interessant overzicht van projecten en hun vooruitgang.

TaskworldTaskworld

Per taak biedt Taskworld bruikbare tools: stel een deadline in, maak een checklist en zelfs kleuren en labels die de taak van een label voorzien.

TaskworldTaskworld

Het is overduidelijk dat de app zeer relevant en geschikt is voor teams en bedrijven. Sterker nog, dat is waar Taskworld in eerste instantie voor gemaakt is. Daarom is het niet meer dan logisch dat functies als het toevoegen van teamleden, delegeren en communiceren op taakniveau onderdeel zijn van Taskworlds aanbod.

Taskworld is een uitgebreide app met een aantrekkelijk design. Voor de veeleisende gebruiker zeker een aanrader!

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Zakelijke oplossing:

52. LeanKit

Bij het managen van omvangrijke projecten over verschillende bedrijfsafdelingen is krachtige software vereist. LeanKit is één van die slimme apps waarmee je werkstromen creëert en het bedrijfsproces optimaliseert.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: FreeTrial (30d.) | Standard: $12/account/maand | Select: $19/account/maand | Advanced: $32/account/maand | Premium: $49/account/maand
Website: LeanKit.com

Rating:  Functionaliteit:  

Net als bij alle andere Kanban apps, werk je meestal vanaf een pc, rechtstreeks op het internet. Aanvullend is LeanKit ook geschikt om op je smartphone of tablet te gebruiken.

LeanKit

Hoe gaat het in zijn werk? Volgens het Kanban principe is de app opgebouwd uit kolommen, bestaande uit kaarten. Deze kolommen zijn volledig configureerbaar met de layout editor: het aantal kolommen, de breedte of een ruimte tussenin. Daarnaast kun je ook horizontale rijen aanmaken: ideaal voor bv. een gedetailleerde weergave per afdeling.

LeanKit

Anders dan de standaard functionaliteiten heeft LeanKit een paar interessante tools, waaronder een 'card ID' en 'card connections'. 'Card connections' stellen je in staat om een specifieke kaart te verbinden met een ander board. Enorm handig om grotere taken te ontleden en het overzicht steeds te bewaren.

LeanKitLeanKit

In elk samenwerkingsverband is een goede communicatiestroom onmisbaar. Het delegeren van taken en commentaar toevoegen per taak zijn daarom beschikbaar. Check LeanKits upgrades voor nog meer functionaliteit.

Speciale feature: Activity Stream en Board Analytics om de effectiviteit van het proces te meten.

LeanKit is een geweldige applicatie met verregaande mogelijkheden, ontworpen voor teams en bedrijven. Het vergt helaas wel enige gewenning en is daarom minder geschikt voor persoonlijk gebruik.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Microsoft Team Foundation Server, Visual Studio Online, JIRA, GitHub, Zapier,...Zakelijke oplossing:

53. KanbanFlow

KanbanFlow heeft een simplistischere aanpak om volgens Kanban te werken. Deze online applicatie stelt gebruikers in staat om hun projecten op een intuïtieve manier te beheren.

Beschikbaar op: Web application
Prijs: Gratis | Premium: $5/account/maand
Website: KanbanFlow.com

Rating:  Functionaliteit:  

Zodra je een board en de benodigde kolommen aangemaakt hebt, kun je de app gaan vullen met to-do's. Het is zeer eenvoudig: stel een deadline, subtaak, label, verantwoordelijke e.d. in. Een klein minpuntje is dat labels niet zichtbaar zijn in het overzicht.

KanbanFlow

KanbanFlow's betaalde versie voegt aanzienlijke functionaliteit toe. Eerst en vooral stellen de zogenaamde 'swimlanes' je in staat om taken onder te verdelen in teams of afdelingen. Ten tweede kunnen gebruikers verschillende niveaus aangewezen kregen, met aparte rechten per niveau.

KanbanFlow

Omwille van de gebruiksvriendelijkheid is de app geschikt voor persoonlijk gebruik. Een mobiele applicatie is helaas niet verkrijgbaar, want dat zou KanbanFlow een stuk waardevoller maken.

Voor zakelijke toepassingen kan KanbanFlow niet concurreren met de zwaargewichten in deze categorie. Desalniettemin kan het voor kleinschalige toepassingen de perfecte oplossing zijn.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Dropbox, Google DriveZakelijke oplossing:

48. allthings

Zoals de naam al impliceert, omarmt allthings werkelijk elke to-do methode. Het is voorzien van een ruime waaier aan mogelijkheden: to-do lijsten, boodschappenlijsten, kanban projecten, getting things done en scrum (agile project management).

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $3.99/account/maand | Team: $9.95/team member/maand
Website: allthings.io

Rating:  Functionaliteit:  
allthings

De app bestaat uit twee grote onderdelen: 'Quick lists' en 'My lists'. Het Quick lists gedeelte is ontworpen om snel door je taken te navigeren. Hier vind je gemarkeerde taken, taken voor vandaag of met een scherpe deadline en taken die aan jou toegewezen zijn.

allthings

In het My lists onderdeel zijn mappen en lijsten beschikbaar. Custom lists gebruik je door één van de beschikbare templates te volgen, waaronder de to-do lijst, kanban, GTD of de scrum methode.

allthingsallthings

Voor de zakelijk markt doet deze alleskunner niet onder voor andere applicaties, en voorziet gebruikers van alle functies die je maar nodig denkt te hebben. Vooral voor agile en marketing teams is allthings een sterke aanwinst. De Team versie beschikt over extra mogelijkheden om teams te beheren, de tijd te beheersen en voor rapportage.

Het is moeilijk om een app te vinden die zoveel mogelijkheden omvat. De vraag is echter of het efficiënt werken is. Voor persoonlijk gebruik zou ik de app niet aanbevelen. Er is een overaanbod aan keuzes wat averechts kan werken. Ik geef de voorkeur aan apps die focussen op één methode. Dan blijft het effectief.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Dropbox, Evernote, Github, Zapier, Wrike, Gmail, Harvestapp, etc.
Zakelijke oplossing: Ja: vooral voor Agile en Marketing Teams

Notitie Apps

54. Evernote

Evernote, de überpopulaire werkomgeving om al je notities, ideeën, artikelen of schetsen te verzamelen. De notitieapp heeft een onvoorstelbare waaier aan mogelijkheden om te schrijven, verzamelen, communiceren en je werk zelfs te presenteren.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Windows
Prijs: Gratis | Plus: $24.99/jaar | Premium: $49.99/jaar | Business: $120/account/jaar
Website: Evernote.com

Rating:  Functionaliteit:  

Evernote is niet specifiek ontwikkeld voor het beheren van je taken. In feite, de app wordt vaak gecombineerd met bestaande to-do apps. Toch is het de moeite om Evernote te beoordelen in dit artikel.

EvernoteEvernoteEvernote

Al je notities worden bewaard in Notebooks, waar je items per groep of onderwerp kunt onderbrengen. Of je nu een korte notitie schrijft of een uitgebreid artikel, Evernote helpt je bij het schrijven en beheren van allerlei documenten: van handgeschreven notities tot afbeeldingen of nieuwsartikels. Voeg desgewenst tags en locaties toe en stel eventueel een herinnering in. Om up to date te blijven van je prioriteiten worden herinneringen bovenaan je lijst weergegeven.

EvernoteEvernoteEvernote

Afgezien van persoonlijk gebruik is Evernote zeer geschikt voor samenwerkingsdoeleinden. Deel je werk en voer conversaties met collega's waar je ook bent. Evernote's Premium versie vormt bovendien allerlei notities om tot een volwaardig en presentabel document.

Bedrijven en teams kiezen best voor Evernote Business, waarin je de beschikking krijgt over gevorderde en krachtige samenwerkingstools.

Zoals we allemaal al weten is Evernote een fenomenale applicatie. Echter, voor het beheren van je werk schiet de app op zichzelf tekort.

Coole feature: Voeg direct een notitie toe vanaf je homescreen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android / iOS (Siri)
Integreert met: Onbeperkt aantal apps

55. Simplenote

Een notitie-applicatie als Simplenote is misschien alles wat je nodig hebt. De app voelt natuurlijk aan, ziet er goed uit en is eenvoudig in gebruik. Binnen een paar seconden heb je je eerste to-do, recept of notitie toegevoegd.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Kindle, Mac, Web
Prijs: Gratis
Website: Simplenote.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app organiseert je notities in tags die in de zijbalk verschijnen. Tik een tag aan en onmiddellijk verschijnen alle relevante notities. Gepinde items verschijnen bovenaan de lijst zodat je ze niet uit het oog verliest.

SimplenoteSimplenoteSimplenote

Simplenote biedt niet veel mogelijkheden aan en beperkt zich enkel tot de basis. In deze opzet zijn de makers wel geslaagd. De app is een plezier om mee te werken!

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Integreert met:

56. Google Keep

Google Keep is een ideale tool wanneer je snel en om het even wanneer een korte notitie of to-do wilt schrijven. De app werkt als een schrijfblok en verwerkt je input in een visueel overzicht door al je notities in kleurrijke kaartjes weer te geven.

Beschikbaar op: Android, Chrome OS, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis
Website: Google.com/Keep

Rating:  Functionaliteit:  
Google KeepGoogle KeepGoogle Keep

Hoewel de app niet bijzonder veel mogelijkheden herbergt, biedt hij een verrassende flexibiliteit aan zijn gebruikers. Items worden als lijsten opgesteld met een checkbox, tekst, handgeschreven note of afbeelding. Om enige structuur aan te brengen markeer je notities met een kleur of tag. Deze tags verschijnen aan de zijkant en zorgen voor een eenvoudige navigatie. Bovendien is er ruimte gereserveerd voor taken met herinnering en zijn je to-do's eenvoudig met vrienden of familie te delen.

Google KeepGoogle Keep

Houd je van een eenvoudige app met beperkte mogelijkheden, dan is Google Keep zeker een aanbevolen optie. Let er echter op dat je het overzicht niet verliest in de vele kleuren en tags!

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android / iOS (Siri)
Integreert met: Google Drive, Calendar, Gmail, Google Now

19. Workflowy

Workflowy heeft een unieke aanpak voor het beheren van jouw taakmanagement. De app is opgebouwd uit een simpele whiteboard, en hoewel hij er eenvoudig uitziet, verrast Workflowy met een aantal interessante mogelijkheden.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $49/jaar
Website: Workflowy.com

Rating:  Functionaliteit:  

Workflowy oogt als een notitieblok maar is even geschikt voor lange taaklijsten of schema's.

WorkflowyWorkflowyWorkflowy

Workflowy wordt door bullet points en inspringingen gestructureerd die in- of uitgeklapt worden. Tap op een bullet point om in te zoomen, een notitie toe te voegen en een taak als voldaan te markeren. Met hashtags filter je eenvoudig door lange lijsten en als je gebruik maakt van de web app deel je lijsten en taken met vrienden en collega's.

WorkflowyWorkflowy

Of Workflowy al dan niet een geschikte oplossing is, hangt helemaal af van je vereisten. Wat mij betreft krijgt de app een dikke voldoende.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Integreert met:

29. Listacular

Listacular combineert checklijsten met taskpapers die in folders ondergebracht kunnen worden. Taskpapers zijn geschikt om samenvattingen te maken, artikels te schrijven of notities te maken.

Beschikbaar op: iPad iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Upgrade: $4.99
Website: bloomingsoft.com/listacular

Rating:  Functionaliteit:  

De app geeft de gebruiker behoorlijk wat vrijheid om een lijst te creëren: afvinkbare to-do's, bullet points, titels en inspringingen.

ListacularListacularListacular

Als notitie-app is Listacular zeker geschikt. Er zijn extra stijlelementen (vetgedrukt, cursief) en de titels zijn handig als je lange artikels wilt schrijven.

Dit gezegd zijnde is de app niet erg gebruiksvriendelijk en werkt niet al te vlotjes. Bovendien is de gratis versie beperkt tot 3 lijsten. In de betaalde versie krijg je natuurlijk wel een onbeperkt aantal lijsten tot je beschikking.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync: Via Dropbox
Tags: Speech to text: Integreert met: Dropbox

23. Fetchnotes

Fetchnotes is een notitie-app die gebruik maakt van twee kerncomponenten: 'hashtags' (#) en 'apenstaartjes' (@).

Beschikbaar op: Android, Chrome Ext, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis
Website: Fetchnotes.com

Rating:  Functionaliteit:  
FetchnotesFetchnotesFetchnotes

Door gebruik te maken van hashtags, worden je notities per onderwerp gegroepeerd, bv. '#thuis'. Als je een apenstaartje met daarachter een naam van je contacten ingeeft, wordt je notitie gedeeld. In de sidebar verschijnen alle door jou gebruikte labels en contacten. Verder is er een mogelijkheid om je notities te archiveren.

FetchnotesFetchnotes

Een zeer eenvoudig systeem. Maar eerlijk gezegd werkte Fetchnotes niet al te best. Zowel het overzicht als de feature om items te delen functioneerden maar ten dele.

Speciale feature: Importeer je notities via Apple's Note's app, Notespark en Springpad.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen: Webversie
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Siri (iOS)
Integreert met: Apple Notes, Notespark, Springpad

Projectgebaseerde Visuele Boards

33. Droptask

Als er één app in het oog springt dan is het Droptask. Zijn sterk visuele benadering brengt taakmanagement naar een nieuw niveau. Een compleet systematisch overzicht stelt je in staat om zelfs je grootste projecten te visualiseren.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $6.50/maand (team discounts)
Website: Droptask.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het begint met een groot whiteboard waar je al jouw projecten tot in de kleinste details in kaart kan brengen. Taken worden in groepen gestructureerd en groepen in projecten. Een groep vertegenwoordigt een onderwerp, afdeling, etc. en wordt afgebeeld als een cirkel in een bepaalde kleur. Taken verschijnen dan in kleinere cirkels in deze groep.

DroptaskDroptask

Droptask beschikt over alle taakfeatures die je je maar kunt wensen zoals: het bepalen van het prioriteitslevel, de graad van belangrijkheid, status, datum, inspanning, etc. Al deze features verschijnen op één of andere manier in het overzicht. Bijvoorbeeld: een taak die een grote inspanning vereist wordt afgebeeld als een grotere cirkel en een voltooide taak krijgt een vinkje. Zo ontwikkelt jouw whiteboard zich tot een veelkleurig geheel van cirkels. En maak je geen zorgen: lijsten zijn ook nog steeds beschikbaar.

DroptaskDroptaskDroptask

Als je in teams wilt werken, is Droptasks Pro versie een interessante optie. Je kan volledig samenwerken door leden uit te nodigen, taken te delegeren, opmerkingen en bestanden toe te voegen en permissies in te stellen.

Droptasks zwakte? De app geeft je geen helder inzicht in het verloop van een project. Kanban apps scoren in dit opzicht veel beter.

Desalniettemin is Droptask een zeer krachtige applicatie en voor visuele denkers absoluut de beste!

subtaken: ProLeden toevoegen: Free: 2p/project, Pro: unlimitedTaken delegeren: Pro
Prioriteiten: Bijlagen: ProTags:
Sync: Zakelijke oplossing:
Integreert met (Pro): Google Tasks, Calendar, Evernote

50. Trello

Wie is er niet gek op Trello? Deze 'whiteboard met super powers' biedt een aantal fantastische tools om zelfs de grootste projecten tot in het kleinste detail te organiseren. De setup bestaat uit 3 componenten: boards, lijsten en kaarten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, Chrome, Firefox, Internet Explorer, iPad, iPhone, iPod touch, Kindle Fire, Web
Prijs: Gratis | Gold (solo): $5/maand | Business Class: $8.33/account/maand | Enterprise: $20.83/account/maand
Website: Trello.com

Rating:  Functionaliteit:  
Trello

Een board is een verzameling van lijsten, waarin je een project of onderwerp beheert. Deze lijsten kan je naar eigen wens volledig aanmaken en aanpassen. Om van Kanban gebruik te maken is Todo - Doing - Done een goede manier om je board in te stellen, maar je kunt in alle vrijheid extra lijsten toevoegen, zoals bv. 'Nieuwe ideeën' of 'Vandaag'. Iedere lijst bestaat uit meerdere kaartjes, die van de ene naar de andere lijst gesleept kunnen worden. Op die manier heb je een volledig zicht over het project en weet je meteen in welke fase een bepaalde taak zich bevindt.

TrelloTrelloTrello

Bij het openen van een kaart kun je verschillende details toevoegen. Markeer de taak met een label, stel een datum en herinnering in, creëer een volledige checklist of voeg een bijlage toe. Voeg je per kaart een afbeelding toe, dan krijg je een enorm visueel overzicht op je board.

Niet enkel voor consumenten, maar ook voor zakelijke oplossingen en teamwork is Trello een geschikte applicatie. Met Trello voeg je teamgenoten toe, delegeer je taken en kun je zelfs permissies instellen per gebruiker. Communiceren gebeurt snel en overzichtelijk met comments per project. Bovendien heeft iedere teamgenoot een helder beeld van de vooruitgang van het project. Omwille van de uitgebreide mogelijkheden is Trello best in een browser te gebruiken, maar er zijn uiteraard ook mobiele oplossingen. Kijk naar Business Class of Enterprise version om Trello's volledige potentieel te ontdekken.

Trello is een geweldige applicatie, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik.

Coole feature: Een enorm praktische 'Aan mij toegewezen'-widget voor Android gebruikers.
Business Class Power-Ups: Integreert met tools als GitHub, Slack, Salesforce, Evernote, Mailchimp,...

subtaken: Leden toevoegen: Taken delegeren:
Prioriteiten: Bijlagen: Tags:
Sync: Zakelijke oplossing:
Integreert met: GitHub, Slack, Salesforce, Evernote, Mailchimp,...

52. LeanKit

Bij het managen van omvangrijke projecten over verschillende bedrijfsafdelingen is krachtige software vereist. LeanKit is één van die slimme apps waarmee je werkstromen creëert en het bedrijfsproces optimaliseert. Door middel van kolommen en banen verkrijgen projecten een sterk visuele vertegenwoordiging.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: FreeTrial (30d.) | Standard: $12/account/maand | Select: $19/account/maand | Advanced: $32/account/maand | Premium: $49/account/maand
Website: LeanKit.com

Rating:  Functionaliteit:  

De webapplicatie is je belangrijkste werkruimte. Bijkomstig kan je LeanKit op je smartphone of andere devices gebruiken voor extra gemak.

Leankit

Hoe gaat het in zijn werk? Volgens het Kanban principe is de app opgebouwd uit kolommen, bestaande uit kaarten. Deze kolommen zijn volledig configureerbaar met de layout editor: het aantal kolommen, de breedte of een ruimte tussenin. Daarnaast kun je ook horizontale rijen aanmaken: ideaal voor bv. een gedetailleerde weergave per afdeling.

Leankit

Anders dan de standaard functionaliteiten heeft LeanKit een paar interessante tools, waaronder een 'card ID' en 'card connections'. 'Card connections' stellen je in staat om een specifieke kaart te verbinden met een ander board. Enorm handig om grotere taken te ontleden en het overzicht steeds te bewaren.

LeankitLeankit

In elk samenwerkingsverband is een goede communicatiestroom onmisbaar. Het delegeren van taken en commentaar toevoegen per taak zijn daarom beschikbaar. Check LeanKits upgrades voor nog meer functionaliteit.

Speciale feature: Activity Stream en Board Analytics om de effectiviteit van het proces te meten.

LeanKit is een geweldige applicatie met verregaande mogelijkheden, ontworpen voor teams en bedrijven. Het vergt helaas wel enige gewenning en is daarom minder geschikt voor persoonlijk gebruik.

subtaken: Leden toevoegen: Taken delegeren:
Prioriteiten: Bijlagen: Tags:
Sync: Zakelijke oplossing:
Integreert met: Microsoft Team Foundation Server, Visual Studio Online, JIRA, GitHub, Zapier

51. Taskworld

Met Taskworld creëer je een volledig virtueel kantoor. Projecten worden gestroomlijnd en communicatie verloopt naadloos.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Enterprise: $11user/workspace/maand
Website: Taskworld.com

Rating:  Functionaliteit:  

In een werkomgeving worden meerdere projecten beheerd. Deze projecten worden onderverdeeld in taaklijsten, die opgesteld worden naar de vereisten van het project. Het kan bijvoorbeeld georganiseerd worden per onderwerp, afdeling of volgens de Kanban methode. Taken worden afzonderlijk geordend in deze lijsten.

Taskworld

Bij het openen van de app tref je een onderverdeling aan van 'All tasks' en 'Projects'. In de 'All tasks' sectie wordt iedere to-do weergegeven. Hier kunnen taken verder gesorteerd worden die aan jou opgedragen zijn. Onder 'Projects' vind je een interessant overzicht van projecten en hun vooruitgang.

TaskworldTaskworld

Per taak biedt Taskworld bruikbare tools: stel een deadline in, maak een checklist en zelfs kleuren en labels die de taak van een label voorzien.

TaskworldTaskworld

Het is overduidelijk dat de app zeer relevant en geschikt is voor teams en bedrijven. Sterker nog, dat is waar Taskworld in eerste instantie voor gemaakt is. Daarom is het niet meer dan logisch dat functies als het toevoegen van teamleden, delegeren en communiceren op taakniveau onderdeel zijn van Taskworlds aanbod.

Taskworld is een uitgebreide app met een aantrekkelijk design. Voor de veeleisende gebruiker zeker een aanrader!

subtaken: Leden toevoegen: Taken delegeren:
Prioriteiten: Bijlagen: Tags:
Sync: Zakelijke oplossing: Integreert met:

53. KanbanFlow

KanbanFlow, de online kanban oplossing waarmee je jouw projecten op een intuïtieve en visuele wijze beheert.

Beschikbaar op: Web application
Prijs: Gratis | Premium: $5/account/maand
Website: KanbanFlow.com

Rating:  Functionaliteit:  

Zodra je een board en de benodigde kolommen aangemaakt hebt, kun je de app gaan vullen met to-do's. Het is zeer eenvoudig: stel een deadline, subtaak, label, verantwoordelijke e.d. in. Een klein minpuntje is dat labels niet zichtbaar zijn in het overzicht.

KanbanFlow

KanbanFlow's betaalde versie voegt aanzienlijke functionaliteit toe. Eerst en vooral stellen de zogenaamde 'swimlanes' je in staat om taken onder te verdelen in teams of afdelingen. Ten tweede kunnen gebruikers verschillende niveaus aangewezen kregen, met aparte rechten per niveau.

KanbanFlow

Omwille van de gebruiksvriendelijkheid is de app geschikt voor persoonlijk gebruik. Een mobiele applicatie is helaas niet verkrijgbaar, want dat zou KanbanFlow een stuk waardevoller maken.

Voor zakelijke toepassingen kan KanbanFlow niet concurreren met de zwaargewichten in deze categorie. Desalniettemin kan het voor kleinschalige toepassingen de perfecte oplossing zijn.

subtaken: Leden toevoegen: Taken delegeren:
Prioriteiten: Bijlagen: Tags:
Sync: Zakelijke oplossing:
Integreert met: Dropbox, Google Drive

57. Thoughtboxes

Thoughtboxes is een eenvoudige tool waarmee je je projecten of gedachtegangen in kaart kunt brengen. Alles staat in één overzicht en gekleurde 'thoughtboxes' categoriseren al jouw taken en gedachten. Vooral erg handig om te brainstormen.

Beschikbaar op: Web
Prijs: Gratis | Super: $3/maand
Website: Thoughtbox.es

Rating:  Functionaliteit:  
Thoughtboxes

Creëer een 'Train of Thought' om van start te gaan. Dit is je whiteboard waarmee je zult werken. Voeg vervolgens een 'thoughtbox' toe, selecteer een kleur en je bent klaar om je gedachten neer te schrijven. Binnen minuten staat er een overzicht van al wat er dient te gebeuren. Items kunnen als belangrijk gemarkeerd worden of als voltooid.

Als je je projecten met vrienden of collega's wilt delen, kijk dan naar Thoughtboxes' Super versie.

subtaken: Leden toevoegen: SuperTaken delegeren: Super
Prioriteiten: Bijlagen: Tags:
Sync: Online applicatieZakelijke oplossing: Integreert met:

Teamwork en Zakelijke Oplossingen

52. LeanKit

Bij het managen van omvangrijke projecten over verschillende bedrijfsafdelingen is krachtige software vereist. LeanKit is één van die slimme apps waarmee je werkstromen creëert en het bedrijfsproces optimaliseert.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: FreeTrial (30d.) | Standard: $12/account/maand | Select: $19/account/maand | Advanced: $32/account/maand | Premium: $49/account/maand
Website: LeanKit.com

Rating:  Functionaliteit:  

Net als bij alle andere Kanban apps, werk je meestal vanaf een pc, rechtstreeks op het internet. Aanvullend is LeanKit ook geschikt om op je smartphone of tablet te gebruiken.

LeanKit

Hoe gaat het in zijn werk? Volgens het Kanban principe is de app opgebouwd uit kolommen, bestaande uit kaarten. Deze kolommen zijn volledig configureerbaar met de layout editor: het aantal kolommen, de breedte of een ruimte tussenin. Daarnaast kun je ook horizontale rijen aanmaken: ideaal voor bv. een gedetailleerde weergave per afdeling.

LeanKit

Anders dan de standaard functionaliteiten heeft LeanKit een paar interessante tools, waaronder een 'card ID' en 'card connections'. 'Card connections' stellen je in staat om een specifieke kaart te verbinden met een ander board. Enorm handig om grotere taken te ontleden en het overzicht steeds te bewaren.

LeanKitLeanKit

In elk samenwerkingsverband is een goede communicatiestroom onmisbaar. Het delegeren van taken en commentaar toevoegen per taak zijn daarom beschikbaar. Check LeanKits upgrades voor nog meer functionaliteit.

Speciale feature: Activity Stream en Board Analytics om de effectiviteit van het proces te meten.

LeanKit is een geweldige applicatie met verregaande mogelijkheden, ontworpen voor teams en bedrijven. Het vergt helaas wel enige gewenning en is daarom minder geschikt voor persoonlijk gebruik.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Microsoft Team Foundation Server, Visual Studio Online, JIRA, GitHub, Zapier,...Zakelijke oplossing:

48. allthings

Zoals de naam al impliceert, omarmt allthings werkelijk elke to-do methode. Het is voorzien van een ruime waaier aan mogelijkheden: to-do lijsten, boodschappenlijsten, kanban projecten, getting things done en scrum (agile project management).

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Pro: $3.99/account/maand | Team: $9.95/team member/maand
Website: allthings.io

Rating:  Functionaliteit:  
allthings

De app bestaat uit twee grote onderdelen: 'Quick lists' en 'My lists'. Het Quick lists gedeelte is ontworpen om snel door je taken te navigeren. Hier vind je gemarkeerde taken, taken voor vandaag of met een scherpe deadline en taken die aan jou toegewezen zijn.

allthings

In het My lists onderdeel zijn mappen en lijsten beschikbaar. Custom lists gebruik je door één van de beschikbare templates te volgen, waaronder de to-do lijst, kanban, GTD of de scrum methode.

allthingsallthings

Voor de zakelijk markt doet deze alleskunner niet onder voor andere applicaties, en voorziet gebruikers van alle functies die je maar nodig denkt te hebben. Vooral voor agile en marketing teams is allthings een sterke aanwinst. De Team versie beschikt over extra mogelijkheden om teams te beheren, de tijd te beheersen en voor rapportage.

Het is moeilijk om een app te vinden die zoveel mogelijkheden omvat. De vraag is echter of het efficiënt werken is. Voor persoonlijk gebruik zou ik de app niet aanbevelen. Er is een overaanbod aan keuzes wat averechts kan werken. Ik geef de voorkeur aan apps die focussen op één methode. Dan blijft het effectief.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Dropbox, Evernote, Github, Zapier, Wrike, Gmail, Harvestapp, etc.
Zakelijke oplossing: Ja, vooral voor Marketing en Agile Teams

51. Taskworld

Met Taskworld creëer je een volledig virtueel kantoor. Projecten worden gestroomlijnd en communicatie verloopt naadloos.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web app
Prijs: Gratis | Enterprise: $11user/workspace/maand
Website: Taskworl.com

Rating:  Functionaliteit:  

In een werkomgeving worden meerdere projecten beheerd. Deze projecten worden onderverdeeld in taaklijsten, die opgesteld worden naar de vereisten van het project. Het kan bijvoorbeeld georganiseerd worden per onderwerp, afdeling of volgens de Kanban methode. Taken worden afzonderlijk geordend in deze lijsten.

Taskworld

Bij het openen van de app tref je een onderverdeling aan van 'All tasks' en 'Projects'. In de 'All tasks' sectie wordt iedere to-do weergegeven. Hier kunnen taken verder gesorteerd worden die aan jou opgedragen zijn. Onder 'Projects' vind je een interessant overzicht van projecten en hun vooruitgang.

TaskworldTaskworld

Per taak biedt Taskworld bruikbare tools: stel een deadline in, maak een checklist en zelfs kleuren en labels die de taak van een label voorzien.

TaskworldTaskworld

Het is overduidelijk dat de app zeer relevant en geschikt is voor teams en bedrijven. Sterker nog, dat is waar Taskworld in eerste instantie voor gemaakt is. Daarom is het niet meer dan logisch dat functies als het toevoegen van teamleden, delegeren en communiceren op taakniveau onderdeel zijn van Taskworlds aanbod.

Taskworld is een uitgebreide app met een aantrekkelijk design. Voor de veeleisende gebruiker zeker een aanrader!

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
subtaken: Integreert met: Zakelijke oplossing:

50. Trello

Wie is er niet gek op Trello? Deze 'whiteboard met super powers' biedt een aantal fantastische tools om zelfs de grootste projecten tot in het kleinste detail te organiseren. De setup bestaat uit 3 componenten: boards, lijsten en kaarten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, Chrome, Firefox, Internet Explorer, iPad, iPhone, iPod touch, Kindle Fire, Web
Prijs: Gratis | Gold (solo): $5/maand | Business Class: $8.33/account/maand | Enterprise: $20.83/account/maand
Website: Trello.com

Rating:  Functionaliteit:  
Trello

Een board is een verzameling van lijsten, waarin je een project of onderwerp beheert. Deze lijsten kan je naar eigen wens volledig aanmaken en aanpassen. Om van Kanban gebruik te maken is Todo - Doing - Done een goede manier om je board in te stellen, maar je kunt in alle vrijheid extra lijsten toevoegen, zoals bv. 'Nieuwe ideeën' of 'Vandaag'. Iedere lijst bestaat uit meerdere kaartjes, die van de ene naar de andere lijst gesleept kunnen worden. Op die manier heb je een volledig zicht over het project en weet je meteen in welke fase een bepaalde taak zich bevindt.

TrelloTrelloTrello

Bij het openen van een kaart kun je verschillende details toevoegen. Markeer de taak met een label, stel een datum en herinnering in, creëer een volledige checklist of voeg een bijlage toe. Voeg je per kaart een afbeelding toe, dan krijg je een enorm visueel overzicht op je board.

Niet enkel voor consumenten, maar ook voor zakelijke oplossingen en teamwork is Trello een geschikte applicatie. Met Trello voeg je teamgenoten toe, delegeer je taken en kun je zelfs permissies instellen per gebruiker. Communiceren gebeurt snel en overzichtelijk met comments per project. Bovendien heeft iedere teamgenoot een helder beeld van de vooruitgang van het project. Omwille van de uitgebreide mogelijkheden is Trello best in een browser te gebruiken, maar er zijn uiteraard ook mobiele oplossingen. Kijk naar Business Class of Enterprise version om Trello's volledige potentieel te ontdekken.

Trello is een geweldige applicatie, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik.

Coole feature: Een enorm praktische 'Aan mij toegewezen'-widget voor Android gebruikers.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: GitHub, Slack, Salesforce, Evernote, Mailchimp,...Zakelijke oplossing:

33. Droptask

Als er één app in het oog springt dan is het Droptask. Zijn sterk visuele benadering brengt taakmanagement naar een nieuw niveau. Een compleet systematisch overzicht stelt je in staat om zelfs je grootste projecten te visualiseren.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $6.50/maand (team discounts)
Website: Droptask.com

Rating:  Functionaliteit:  

Het begint met een groot whiteboard waar je al jouw projecten tot in de kleinste details in kaart kan brengen. Taken worden in groepen gestructureerd en groepen in projecten. Een groep vertegenwoordigt een onderwerp, afdeling, etc. en wordt afgebeeld als een cirkel in een bepaalde kleur. Taken verschijnen dan in kleinere cirkels in deze groep.

DroptaskDroptask

Droptask beschikt over alle taakfeatures die je je maar kunt wensen zoals: het bepalen van het prioriteitslevel, de graad van belangrijkheid, status, datum, inspanning, etc. Al deze features verschijnen op één of andere manier in het overzicht. Bijvoorbeeld: een taak die een grote inspanning vereist wordt afgebeeld als een grotere cirkel en een voltooide taak krijgt een vinkje. Zo ontwikkelt jouw whiteboard zich tot een veelkleurig geheel van cirkels. En maak je geen zorgen: lijsten zijn ook nog steeds beschikbaar.

DroptaskDroptaskDroptask

Als je in teams wilt werken, is Droptasks Pro versie een interessante optie. Je kan volledig samenwerken door leden uit te nodigen, taken te delegeren, opmerkingen en bestanden toe te voegen en permissies in te stellen.

Droptasks zwakte? De app geeft je geen helder inzicht in het verloop van een project. Kanban apps scoren in dit opzicht veel beter.

Desalniettemin is Droptask een zeer krachtige applicatie en voor visuele denkers absoluut de beste!

Add members: Free: 2p/project, Pro: unlimited
Taken delegeren: ProPrioriteiten: Bijlagen: Pro
Tags: Sync: Zakelijke oplossing:
Integreert met (Pro): Google Tasks, Calendar, Evernote

6. Wunderlist

Wunderlist is een prachtige app die gebruikers van heel wat flexibiliteit voorziet wat betreft het groeperen van taken.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, Kindle Fire, Mac, Web, Windows
Prijs: Gratis | Pro: $49,99/jaar | Business: $49,99/account/jaar
Website: Wunderlist.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt gebruik van zowel gepersonaliseerde als 'smart' lijsten. Deze laatste bevat taken die aan jou toegekend zijn, gemarkeerde taken, taken voor vandaag en die van de hele week.

WunderlistWunderlistWunderlist

Er zijn tal van sorteringsopties, zoals: op datum, prioriteit, datum van creatie, etc. Ik mis echter een goed kalenderoverzicht wat de bruikbaarheid aanzienlijk zou verhogen.

WunderlistWunderlistWunderlist

Afgezien van persoonlijk gebruik is Wunderlist een erg nuttige tool op het gebied van samenwerking. Werk je aan een project? Deel complete lijsten met vrienden of collega's, delegeer taken, stel deadlines in, voeg bestanden toe en chat over en weer. Met Wunderlist wordt samenwerken naadloos en efficiënt, vooral omdat de app ook beschikbaar is voor Mac en PC. Voor bedrijven en teams is er Wunderlist Business met onbeperkte collaboratiemogelijkheden en een gecentralizeerd communicatiesysteem.

Coole feature: Stuur een email door naar Wunderlist en deze verschijnt als taak in je inbox.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Zapier, Outlook, Slack, Google Now,...Zakelijke oplossing:

54. Evernote

Evernote, de überpopulaire werkomgeving om al je notities, ideeën, artikelen of schetsen te verzamelen. De notitieapp heeft een onvoorstelbare waaier aan mogelijkheden om te schrijven, verzamelen, communiceren en je werk zelfs te presenteren.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Windows
Prijs: Gratis | Plus: $24.99/jaar | Premium: $49.99/jaar | Business: $120/account/jaar
Website: Evernote.com

Rating:  Functionaliteit:  

Evernote is niet specifiek ontwikkeld voor het beheren van je taken. In feite, de app wordt vaak gecombineerd met bestaande to-do apps. Toch is het de moeite om Evernote te beoordelen in dit artikel.

EvernoteEvernoteEvernote

Al je notities worden bewaard in Notebooks, waar je items per groep of onderwerp kunt onderbrengen. Of je nu een korte notitie schrijft of een uitgebreid artikel, Evernote helpt je bij het schrijven en beheren van allerlei documenten: van handgeschreven notities tot afbeeldingen of nieuwsartikels. Voeg desgewenst tags en locaties toe en stel eventueel een herinnering in. Om up to date te blijven van je prioriteiten worden herinneringen bovenaan je lijst weergegeven.

EvernoteEvernoteEvernote

Afgezien van persoonlijk gebruik is Evernote zeer geschikt voor samenwerkingsdoeleinden. Deel je werk en voer conversaties met collega's waar je ook bent. Evernote's Premium versie vormt bovendien allerlei notities om tot een volwaardig en presentabel document.

Bedrijven en teams kiezen best voor Evernote Business, waarin je de beschikking krijgt over gevorderde en krachtige samenwerkingstools.

Zoals we allemaal al weten is Evernote een fenomenale applicatie. Echter, voor het beheren van je werk schiet de app op zichzelf tekort.

Coole feature: Voeg direct een notitie toe vanaf je homescreen.

Herinneringen: Prioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Android / iOS (Siri)
Integreert met: Onbeperkt aantal apps

53. KanbanFlow

KanbanFlow heeft een simplistischere aanpak om volgens Kanban te werken. Deze online applicatie stelt gebruikers in staat om hun projecten op een intuïtieve manier te beheren.

Beschikbaar op: Web
Prijs: Gratis | Premium: $5/account/maand
Website: KanbanFlow.com

Rating:  Functionaliteit:  

Zodra je een board en de benodigde kolommen aangemaakt hebt, kun je de app gaan vullen met to-do's. Het is zeer eenvoudig: stel een deadline, subtaak, label, verantwoordelijke e.d. in. Een klein minpuntje is dat labels niet zichtbaar zijn in het overzicht.

KanbanFlow

KanbanFlow's betaalde versie voegt aanzienlijke functionaliteit toe. Eerst en vooral stellen de zogenaamde 'swimlanes' je in staat om taken onder te verdelen in teams of afdelingen. Ten tweede kunnen gebruikers verschillende niveaus aangewezen kregen, met aparte rechten per niveau.

KanbanFlow

Omwille van de gebruiksvriendelijkheid is de app geschikt voor persoonlijk gebruik. Een mobiele applicatie is helaas niet verkrijgbaar, want dat zou KanbanFlow een stuk waardevoller maken.

Voor zakelijke toepassingen kan KanbanFlow niet concurreren met de zwaargewichten in deze categorie. Desalniettemin kan het voor kleinschalige toepassingen de perfecte oplossing zijn.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync: Online
Integreert met: Dropbox, Google DriveZakelijke oplossing:

7. Todoist

Todoist is een strak vormgegeven app die een helder overzicht geeft van al je taken.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, Chrome, Firefox, iPad, iPhone, OS X, Web, Windows
Prijs: Gratis | Premium: $29/jaar | Business: $29/jaar/account
Website: Todoist.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app maakt onderscheid tussen taken voor vandaag en de rest van de week. Zo functioneert hij als een agenda waarin je jouw taken verder kunt onderbrengen in thema's als 'shoppen', 'werk' of 'thuis'.

TodoistTodoistTodoist

Bovendien kan je taken filteren op basis van deze thema's, labels of andere filters. Een beetje teleurstellend dat labels en herinneringen betaalde features zijn en niet tot de gratis versie behoren.

TodoistTodoistTodoist

Wat betreft samenwerking loopt Todoist zeker niet achter. Projecten delen (tot 5 gebruikers/project in de gratis versie) en het delegeren van taken zijn onderdeel van Todoists pakket. Ga je voor Premium of Business, dan kan je uiteraard meer verwachten, namelijk: het uploaden van bestanden, team management features, opmerkingen toevoegen, etc.

Kortom, een degelijke app om mee te werken.

Speciale feature: Detecteert tijd en datum in een taak en roostert deze automatisch op de juiste dag in.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: PremiumTags: PremiumSync:
Integreert met: Gmail, OutlookZakelijke oplossing:

2. TickTick

TickTick is een schrandere app die over een ruim aantal mogelijkheden beschikt om je taken en to-do's te beheren.

Beschikbaar op: Android, Android Wear, Apple Watch, Chrome app, Chrome Ext, Firefox Ext, iPad, iPhone, Mac, Web
Prijs: Gratis | Pro: $1.99/maand
Website: TickTick.com

Rating:  Functionaliteit:  

Behalve een structuur o.b.v. gepersonaliseerde lijsten en folders, voorziet deze app ook in een 'smart list'. Deze bestaat uit een lijst van taken voor de dag, de komende 7 dagen, een kalender, taken per label gesorteerd en zelfs degene die aan jou toegekend zijn. Dit alles vind je terug in de functionele sidebar. Super handig navigeren dus.

TickTickTickTickTickTick

TickTick stelt je in staat om aan een taak een checklist toe te voegen, herinneringen op tijd of locatie, prioriteitslevels en het al dan niet herhalen van een taak.

TickTickTickTickTickTick

Samenwerking behoort ook tot TickTicks mogelijkheden: takenlijsten delen en toewijzen aan collega of vriend is een fluitje van een cent. Gebruikers kunnen opmerkingen toevoegen wat samenwerken aan een project nog efficiënter maakt. Om hier echter volop van te genieten, dien je TickTicks upgrade te gebruiken. De gratis versie laat je namelijk alleen toe taken aan 1 persoon te delegeren.

Herinneringen: Op tijd / locatiePrioriteiten: Bijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Taken uitstellen: Speech to text: Android / iOS (Siri)

42. Toodledo

Toodledo is een totaalpakket van taakmanagement, notities, outlines, habits en lijsten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Android: Free, iOS: $2.99 | Silver: $14.99/jaar | Gold: $29.99/jaar | Platinum: $89.99/jaar
Website: Toodledo.com

Rating:  Functionaliteit:  

To-do's worden in folders opgeslagen en verschijnen in de Takenlijst. Door gebruik te maken van de sidebar kan je items snel filteren op context, datum, prioriteit, etc.

ToodledoToodledoToodledo

Outlines zijn ideaal voor projecten en bevatten selectievakjes en inspringingen. Toodledo's lijsten zijn vooral heel handig en functioneren als spreadsheets met kolommen met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc. Tot slot is er de Habit-lijst om je goede (of slechte) gewoontes bij te houden. Geef een habit in, leg je vooruitgang vast en analyseer de bijbehorende grafieken. Alle vernoemde lijsten opereren onafhankelijk van mekaar.

ToodledoToodledoToodledo

Toodledo komt ook van pas voor samenwerkingsdoeleinden. Op de betaalde versies vind je een overvloed aan samenwerkingstools terug alsook andere geavanceerde features.

Coole feature: Spreadsheets met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc.

Leden toevoegen: PaidTaken delegeren: PaidPrioriteiten:
Bijlagen: PaidTags: Sync:
Integreert met: Zapier, Google Calendar, Evernote, etc.Zakelijke oplossing:

35. Todo

Geïnspireerd door Getting Things Done®, is Todo een app met krachtige features. Het incorporeert onder andere Focuslijsten, Gemarkeerde taken, Contexten, Projecten en Checklijsten.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Web
Prijs: $4.99
Website: appigo.com

Rating:  Functionaliteit:  
TodoTodoTodo

Focuslijsten verzamelen al je taken die vandaag of morgen afgewerkt dienen te zijn. Een zeer goede manier om gefocust te blijven. Met kleuren en icoontjes kan je je lijsten personaliseren en iedere lijst heeft een duidelijke chronologische opdeling en een kalenderoverzicht.

TodoTodoTodo

Via de TodoCloud ondersteunt de app collaboratie. Werk je in teamverband? Nodig collega's uit, wijs taken toe en voeg bij een bepaalde opdracht - indien nodig - een opmerking toe. Samenwerken wordt supereenvoudig.

Al deze ingebouwde functionaliteit wordt aan een zeer redelijke prijs aangeboden. Voldoende reden dus om enthousiast over Todo te zijn!

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met: Zakelijke oplossing:

46. Weekplan

Zoals de naam impliceert, is Weekplan een projectgebaseerde tool ter planning van je week. Geïnspireerd door GTD® bestaat de app uit een 7-dagenschema (of meer), verschillende rollen, doelen voor de week en een 'parkeerplaats'.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Gratis | Pro: $3.5/account/maand | Ultimate: $7/account/maand
Website: Weekplan.net

Rating:  Functionaliteit:  

Plan je taken en afspraken voor de week, wijs ze toe aan je specifieke rollen en je krijgt een mooi overzicht van al wat er dient te gebeuren. De kleur geeft de rol aan waarmee een item geassocieerd is. Er is ook een 'Pending'-kolom waarin je alles bijhoudt waar je op wacht, zoals een rapport van een collega.

Weekplan

Naast een weekschema, omvat Weekplan ook andere functies. Om gebruikers te stimuleren om in hun verschillende levensrollen uit te blinken, voorziet de app in de mogelijkheid om per rol specifieke wekelijkse doelen vast te leggen.

De parkeerplaats is ontworpen voor je ongespecifieerde ideeën. Verder zijn er enkele (gratis) extensies zoals: een Vision Tracker, Growth Journal, Pomodoro en Cogitorama. Deze laatste is een speciale methode om een soort van dagboek bij te houden: noteer enkele kernwoorden om te beschrijven wat er in je gedachten omgaat.

WeekplanWeekplanWeekplan

Op taaklevel biedt Weekplan een aantal features aan zoals de graad van belangrijkheid en urgentie, het toevoegen van bijlagen, taakduur, etc.

Werk je in een team? Weekplan laat je toe volledig samen te werken: nodig leden uit, sleep een persoon naar een taak, voeg opmerkingen toe. En voor een optimaal gebruik: ken rollen toe aan leden en de kleuren laten je zien wie wat doen. Een belangrijke vermelding hierbij: teamprojecten worden doorgaans niet in een weekschema beheerd.

De app in zijn geheel heeft zeker wat te bieden. Vooral het heldere weekoverzicht is zeer praktisch, wat pas echt tot zijn recht komt op de grotere devices.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync:
Integreert met (Pro): Google Calendar, integratie with 150+ web servicesZakelijke oplossing:

58. Lifetick

Lifetick is een webapplicatie ontworpen om je doelen en dromen te bereiken. Bij het gebruiken van de app merk je direct een sterk motiverende impuls.

Beschikbaar op: Web
Prijs: Gratis | Upgrade (Solo): $49/jaar | Groups: $14 - $199/maand
Website: Lifetick.com

Rating:  Functionaliteit:  

Om te beginnen dien je je kernwaarden aan te geven. Vervolgens stel je een doel op met een bijhorende prioriteit, omvang en jouw achterliggende motivatie (is je doel SMART?).

Lifetick

Om een bepaald doel te bereiken, moet je een aantal vereiste acties bewerkstelligen. Bijhorende taakeigenschappen zijn: begindatum, herhalingen, frequentie, etc. Om al je taken te beheren geeft Lifetick een handig weekoverzicht en een to-do lijst.

LifetickLifetickLifetick

Een apart onderdeel is ontworpen voor dromen, waarbij je de waarschijnlijkheid, kernwaarde en motivatie kunt definiëren. Als een extra stimulans kun je je vooruitgang delen met supporters.

Lifetick legt een sterke nadruk op gebruik binnen teams. De app faciliteert allerlei soorten teams met coaches, mentors en leraars. Hier zijn geavanceerde mogelijkheden als het bijhouden van een dagboek en rapportages voorzien.

Leden toevoegen: Taken delegeren: Prioriteiten:
Bijlagen: Tags: Sync: Online solution
Integreert met: Zakelijke oplossing: Als motivatietool

Matrix Apps

Het concept van Matrix apps is gebaseerd op de urgency-importance matrix van Dwight Eisenhower. Het is een methode om prioriteit in je werk te stellen en je te doen focussen op cruciale en belangrijke zaken.

De matrix heeft vier kwadranten: vereist & onmiddellijk, vereist, onmiddellijk en onbepaald. Vanzelfsprekend vereist het eerste kwadrant het grootste deel van je aandacht en energie. Opdrachten in het tweede kwadrant kunnen later gedaan en dus gepland worden. Punten in het derde kwadrant zijn niet zo belangrijk en moeten aan iemand anders overgelaten worden. De items in het laatste kwadrant kun je best vermijden.

59. Priority Matrix

Ben je op zoek naar een krachtige matrix app, dan vormt Priority Matrix jouw perfecte antwoord.

Beschikbaar op: Android, Chrome, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, Outlook, Web, Windows
Prijs: Free trial (14d) | Maverick (solo): $8.50/maand | Trio (3p): $25/maand | Manager (2-10p): $67/maand | Director (2-50p): $249/maand.
Website: Appfluence.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app biedt geweldige functionaliteit. Het is opgebouwd uit meerdere matrices die per project of onderwerp gerangschikt worden. Op die manier behoud je steeds het overzicht.

Priority MatrixPriority MatrixPriority Matrix

Op het taakniveau kun je icoontjes, begin- en einddatum, progressie, inzet en zelfs bijlagen toevoegen. Deze details zijn in sommige gevallen zichtbaar in de matrix, zoals het resterend aantal dagen voor de opdracht.

Priority MatrixPriority MatrixPriority Matrix

Afgezien van deze visuele weergave biedt Priority Matrix ook een overzicht per lijst. In Master View zie je al je taken gestructureerd in een aantal lijsten: te laat, vandaag, Q1, alle taken en de Hot-List om herinneringen in te stellen. Enorm handig.

Hoewel de app niet bepaald goedkoop is, is dit echt de allerberste oplossing van liefhebbers van matrices. Ook voor projecten binnen teams is de app geschikt. Hiervoor kijk je naar de betaalde versie die een aantal krachtige en geavanceerde mogelijkheden levert.

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: iOS (Siri) / Android (in widget)
Integreert met: Google Calendar, Outlook, Evernote

3. Gneo

Als er één app in het oog springt, dan is het Gneo. Deze ingenieuze to-do app brengt de gewone checklist app naar een nieuw niveau door het met een matrix te combineren.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: $9.99
Website: Gneo.co

Rating:  Functionaliteit:  

Om van start te gaaan met Gneo, dien je een Notebook te creëren. Dit helpt je om je to-do's per project of onderwerp te organiseren. Je taken worden vervolgens in takenlijsten weergegeven.

GneoGneoGneo

Behalve een standaard checklist, ordent Gneo je to-do's ook per dag en toont aan de linkerzijde een balk met de data waarop taken gepland staan. En dat is niet alles. Items worden tegelijkertijd in een matrix weergegeven, zodat je jouw taken o.b.v. urgentie en graad van belangrijkheid kunt rangschikken. Om van lijst naar matrix te veranderen, swipe je eenvoudigweg naar rechts of links. Nogmaals, het gaat er om de juiste dingen op het juiste moment te doen.

GneoGneoGneo

Verder is er een aparte lijst voor je doelen en een kaart waarop je taken aan een bepaalde locatie kunt koppelen.

Zeker niet de goedkoopste app, dus als je geen fan van matrices bent, kan je best voor een alternatief kiezen. Niettemin ben ik alvast verkocht door deze prachtige app met zijn duo-systeem!

Noot: Integreert met Evernote en Kalender.

Aan deze schitterende app met zijn duo-systeem ben ik alvast verkocht!

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Siri
Integreert met: Evernote, Calendar

60. Eisenhower

Zoals de naam impliceert is de app gebaseerd op Dwight Eisenhower's urgency-importance matrix, die je helpt bij het stellen van prioriteiten. Dit is overigens het geval voor alle matrix apps in deze lijst.

Beschikbaar op: iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: $2.99
Website: Eisenhower.me

Rating:  Functionaliteit:  

In dit geval hebben de makers een zeer praktisch systeem ontwikkeld, waarmee je het volledige Eisenhower concept toe kunt passen.

EisenhowerEisenhowerEisenhower

In het eerste kwadrant maak je gebruik van een 30 minuten timer, om op één taak te focussen. Bij het toevoegen van een taak in het tweede kwadrant, kun je een locatie, datum, alarm, etc. instellen. Dit onderdeel is bestemd om taken in te brengen die nog gepland moeten worden. In het kwadrant bewaar je onbelangrijke maar dringende to-do's die je beter aan iemand anders overlaat. Dit doe je eenvoudig door een taak naar één van je contacten te emailen. En hoe zit het met to-do's in het laatste kwadrant? Heel simpel: verwijderen.

EisenhowerEisenhowerEisenhower

Deze intuïtieve applicatie dwingt je om prioriteiten te stellen en Eisenhowers regels in acht te nemen. Een groot minpunt is dat je maximaal 8 taken per kwadrant kunt instellen. Dus enkel als je een lichte gebruiker bent zal Eisenhower nuttig voor je zijn.

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: SiriIntegreert met:

61. Smart Reminder

Smart Reminder is een eenvoudige en logische matrix app, die de bekende kwadranten weergeeft in vier specifieke kleuren. De opzet is eenvoudig: maak een to-do aan met beschrijving en eventueel een alarm.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Pro: $2.07/jaar
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  
Smart ReminderSmart ReminderSmart Reminder

De Pro versie van de app biedt meer functionaliteit, zoals synchronizatie, backups in de cloud en een privémodus.

Zoek je een simpele matrix app? Dan is Smart Reminder zeker een goede keuze.

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync: Pro
Tags: Speech to text: Integreert met:

62. My Effectiveness

My Effectiveness gaat veel verder dan eender welke to-do en richt zich op je hele leven.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

De app is ontworpen om je missie, functies, doelen en acties te beheren. Het framework ziet er als volgt uit: My Mission, My Influences, My Roles, First Things First, Week Plan and Notes, Thoughts & Ideas. Op de homepage vind je ook een overzicht van het aantal dingen dat je deze week nog moet doen en al gedaan hebt.

My EffectivenessMy EffectivenessMy Effectiveness

Zodra je je functies hebt gedefinieerd kun je doelen gaan toeschrijven aan deze functies. Per doel worden er bepaalde vragen gesteld, om de achterliggende motivatie vast te leggen en de vereiste acties te bepalen.

Na het aanmaken van een taak verschijnt deze in de First Things First matrix. Door middel van een verzameling eigenschappen worden items gerangschikt volgens urgentie en belang. De matrix sorteert items zelfs volgens doel, functie of dag. Vreemd genoeg verschijnen taken altijd in het tweede kwadrant, ongeacht de deadline of prioriteit. Enkel met de 'quick add' knop kun je to-do's ook in andere kwadranten onderbrengen. Naast het matrix overzicht worden taken ook in je Week Plan weergegeven, die als een soort kalender werkt.

My EffectivenessMy EffectivenessMy Effectiveness

My Influences omvat je bezorgdheden en maakt onderscheid in situaties waar je al dan niet invloed op hebt.

De app is in zijn geheel vrij uitgebreid, en eist een flink aandeel van je tijd op, in plaats van dit te besparen. Op bepaalde vlakken voelt de app niet gebruiksvriendelijk en natuurlijk aan. Voor mij is het geen ideale oplossing.

Speciale feature: Workodoro: een timer om 25 minuten werk af te wisselen met 3 minuten pauze.

Herinneringen: Prioriteiten: Urgent / ImportantBijlagen:
Subtaken: Terugkerende taken: Sync:
Tags: Speech to text: Integreert met:

Goals & Habits

63. Strides

In je zoektocht naar een goede 'goal & habit' tracker is Strides de perfecte tool.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Plus: $4.99/maand
Website: StridesApp.com

Rating:  Functionaliteit:  

Deze multifunctionele en flexibele tool ondersteunt allerlei soorten 'trackers', waaronder: 'behaal doel X tegen datum A' of 'haal een gemiddelde van Y of minder per maand'. Dus afgezien van typische gewoonten, kun je bijvoorbeeld een uitgaven tracker instellen, of een project aanmaken met verschillende mijlpalen. Verder voeg je herinneringen, behaalde doelen,... toe.

StridesStrides

Op Strides' dashboard krijg je een overzicht van je progressie te zien. Zo heb je steeds je vooruitgang in de gaten, of je op schema zit of achterop raakt. Daarnaast heb je toegang tot handige statistieken.

StridesStrides

Kortom, een mooie en effectieve app.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: PlusSync:

64. Rewire

Leer goede gewoonten, beëindig de slechte. Rewire is een simpele applicatie die enkel focust op je gewoonten en hoe je deze kunt onderhouden.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Premium: $5.53
Website: RewireApp.io

Rating:  Functionaliteit:  
RewireRewireRewire

Voor iedere gewoonte bouw je reeksen op die je helpen om vooruitgang te boeken. Iedere keer dat je faalt, begin je weer bij nul. Het overslaan van een gewoonte heeft geen invloed op je reeks. Om je vooruitgang en historie te zien heb je allerlei handige statistieken ter beschikking.

RewireRewireRewire

Bij het aanmaken van een gewoonte kun je een schema opstellen, een startdatum en herinnering instellen. Gewoonten worden ter gemak per categorie geordend voor een eenvoudige navigatie. Helaas laat de gratis versie je slechts 5 gewoonten toevoegen.

Bij Rewire's Premium versie heb je de mogelijkheid om doelen en beloningen te creëren.

Voor wie moeite heeft om gewoonten te onderhouden is Rewire wel degelijk een goede manier om gemotiveerd te blijven.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: PlusSync: Dropbox

65. Goal Tracker & Habit List

Met Goal Tracker & Habit List kun je zoveel gewoonten en doelen stellen als je wilt, van dagelijks tot jaarlijks. Items worden eenvoudig gemarkeerd en gesorteerd.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  
Goal Tracker & Habit ListGoal Tracker & Habit List

Vink een voltooide gewoonte aan zodat de app je progressie opslaat. Vervolgens is deze te zien in een handig kalenderoverzicht. Stel een tijdschema in door een begindatum, herhalingen, tijdspanne e.d. aan te duiden. Handig en eenvoudig.

Goal Tracker & Habit ListGoal Tracker & Habit List

Data kan via Dropbox en Google Drive gesynchroniseerd worden. Helaas biedt de app geen grafieken of statistieken.

Goal Tracker & Habit List is volledig gratis en voor een eenvoudige habit tracker zeker niet slecht. Het ontbreken van een visueel overzicht van je progressie is echter een groot gemis.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync:

66. TimeTune Schedule Planner

Wie graag een vaste routine aanhoudt maakt gebruikt van TimeTune. Een geweldige app die zijn gebruikers een aantal handige tools aanbiedt. Verschillende routines worden aangelegd, zoals een winter- of vakantieroutine, of een schema om van huis uit te werken.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis | Pro: $1.99
Website: TimeTune.center

Rating:  Functionaliteit:  
TimeTune Schedule PlannerTimeTune Schedule PlannerTimeTune Schedule Planner

Zodra je een nieuwe routine aangemaakt hebt, kun je deze opvullen met activiteiten. Een handig systeem. TimeTune geeft je een lange lijst van tags en icoontjes om uit te kiezen, zoals bv. 'pauze' of 'reizen'. Bovendien voeg je een notitie, begin- en einddatum toe. Nadat je een schema voor je dag gemaakt hebt, kun je dit kopiëren naar andere dagen. Afgezien van het routine onderdeel is er ook een aparte lijst met herinneringen.

TimeTune Schedule PlannerTimeTune Schedule PlannerTimeTune Schedule Planner

TimeTune geeft steeds een overzicht van het huidige moment en je volgende taken. Een dagelijkse samenvatting geeft je een overzicht van de bestede tijd per activiteit.

Je houden aan een strakke routine zorgt ervoor dat je zo min mogelijk wordt afgeleid. TimeTune begeleidt je hier perfect bij.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync:

58. Lifetick

Lifetick is een webapplicatie ontworpen om je doelen en dromen te bereiken. Bij het gebruiken van de app merk je direct een sterk motiverende impuls.

Beschikbaar op: Web
Prijs: Gratis | Upgrade (Solo): $49/jaar | Groups: $14 - $199/maand
Website: Lifetick.com

Rating:  Functionaliteit:  

Om te beginnen dien je je kernwaarden aan te geven. Vervolgens stel je een doel op met een bijhorende prioriteit, omvang en jouw achterliggende motivatie (is je doel SMART?).

Lifetick

Om een bepaald doel te bereiken, moet je een aantal vereiste acties bewerkstelligen. Bijhorende taakeigenschappen zijn: begindatum, herhalingen, frequentie, etc. Om al je taken te beheren geeft Lifetick een handig weekoverzicht en een to-do lijst.

LifetickLifetickLifetick

Een apart onderdeel is ontworpen voor dromen, waarbij je de waarschijnlijkheid, kernwaarde en motivatie kunt definiëren. Als een extra stimulans kun je je vooruitgang delen met supporters.

Lifetick legt een sterke nadruk op gebruik binnen teams. De app faciliteert allerlei soorten teams met coaches, mentors en leraars. Hier zijn geavanceerde mogelijkheden als het bijhouden van een dagboek en rapportages voorzien.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync: Online applicatie

67. Habitica

Wie van games houdt kijkt best eens naar Habitica. De app behandelt je leven als een spel met beloningen en straffen om je gemotiveerd en productief te houden.

Beschikbaar op: Android, iPad, iPhone, iPod touch
Prijs: Gratis | Corporate plan: prijs onbekend
Website: Habitica.com

Rating:  Functionaliteit:  

De app bestaat uit gewoonten, dagelijkse items en todo's. Gebruikers kunnen zowel positieve als negatieve gewoonten en hun moeilijkheidsgraad aanduiden. Nadat je een gewoonte gedaan hebt volstaat een tap op de '+' or '-'.

HabiticaHabiticaHabitica

Dagelijkse items worden ondergebracht in een weekplan. Ook hier dient er een moeilijkheidsgraad te worden ingesteld. Tik een item aan zodra je dit item volbracht hebt. Bovendien is er ook een gewone to-do lijst met checklist en deadline.

HabiticaHabiticaHabitica

Al deze verschillende taken en gewoonten - en hun uitvoering - resulteren in een totale score: een gezondheids- en ervaringslevel. Bij het bereiken van een nieuw level worden edelstenen en beloningen vrijgespeeld. Habitica ondersteunt ook het gebruik van teams en het samenvoegen van gebruikers met gelijke interessen.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync:

62. My Effectiveness

My Effectiveness gaat veel verder dan eender welke to-do en richt zich op je hele leven.

Beschikbaar op: Android
Prijs: Gratis
Website: /

Rating:  Functionaliteit:  

Het framework ziet er als volgt uit: My Mission, My Influences, My Roles, First Things First, Week Plan and Notes, Thoughts & Ideas. Op de homepage vind je ook een overzicht van het aantal dingen dat je deze week nog moet doen en al gedaan hebt.

My EffectivenessMy EffectivenessMy Effectiveness

Zodra je je functies hebt gedefinieerd kun je doelen gaan toeschrijven aan deze functies. Per doel worden er bepaalde vragen gesteld, om de achterliggende motivatie vast te leggen en de vereiste acties te bepalen.

Na het aanmaken van een taak verschijnt deze in de First Things First matrix. Door middel van een verzameling eigenschappen worden items gerangschikt volgens urgentie en belang. De matrix sorteert items zelfs volgens doel, functie of dag. Vreemd genoeg verschijnen taken altijd in het tweede kwadrant, ongeacht de deadline of prioriteit. Enkel met de 'quick add' knop kun je to-do's ook in andere kwadranten onderbrengen. Naast het matrix overzicht worden taken ook in je Week Plan weergegeven, die als een soort kalender werkt.

My EffectivenessMy EffectivenessMy Effectiveness

My Influences omvat je bezorgdheden en maakt onderscheid in situaties waar je al dan niet invloed op hebt.

De app is in zijn geheel vrij uitgebreid, en eist een flink aandeel van je tijd op, in plaats van dit te besparen. Op bepaalde vlakken voelt de app niet gebruiksvriendelijk en natuurlijk aan. Voor mij is het geen ideale oplossing.

Speciale feature: Workodoro: een timer om 25 minuten werk af te wisselen met 3 minuten pauze.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync:

42. Toodledo

Toodledo is een totaalpakket van taakmanagement, notities, outlines, habits en lijsten.

Beschikbaar op: Android, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Web
Prijs: Android: Free, iOS: $2.99 | Silver: $14.99/jaar | Gold: $29.99/jaar | Platinum: $89.99/jaar
Website: Toodledo.com

Rating:  Functionaliteit:  

To-do's worden in folders opgeslagen en verschijnen in de Takenlijst. Door gebruik te maken van de sidebar kan je items snel filteren op context, datum, prioriteit, etc.

ToodledoToodledoToodledo

Outlines zijn ideaal voor projecten en bevatten selectievakjes en inspringingen. Toodledo's lijsten zijn vooral heel handig en functioneren als spreadsheets met kolommen met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc. Tot slot is er de Habit-lijst om je goede (of slechte) gewoontes bij te houden. Geef een habit in, leg je vooruitgang vast en analyseer de bijbehorende grafieken. Alle vernoemde lijsten opereren onafhankelijk van mekaar.

ToodledoToodledoToodledo

Toodledo komt ook van pas voor samenwerkingsdoeleinden. Op de betaalde versies vind je een overvloed aan samenwerkingstools terug alsook andere geavanceerde features.

Coole feature: Spreadsheets met velden voor tekst, getallen, prijzen, scores, etc.

Herinneringen: Terugkerende taken:
Tags: Sync: